Az utolsó simításokat végzi a kivitelező a Budapesti körúton

Elkészült a Budapesti körút teljes aszfaltozása az Űrhajós utca és a József Attila sugárút között.
Dombai Tünde

2022. december 08. 12:57

Az utolsó simításokat végzi a kivitelező a Budapesti körúton

– A kivitelező felfesti az útburkolati jeleket, és rendezi a zöldfelületet az Űrhajós utcai zebránál. Időjárástól függően a következő napokban engedik vissza a forgalmat ez eredeti rendben. Köszönjük a türelmüket. Kérjük, továbbra is közlekedjenek figyelmesen! 

 

– tájékoztatott a csütörtök délben a helyszínen Mészáros Tamás, a körzet önkormányzati képviselője.

 

 

Érdemes valóban figyelni, mert az eredeti közlekedési rend szerint

  • a Budapesti körút felújított szakasza kétszer két sávon lesz járható, a mellékutcák megközelíthetők lesznek, és a József Attila sugárúti csomópont is minden irányból járhatóvá válik.
  • Visszakerülnek helyükre a buszmegállók.
  • Az Űrhajós utcában visszaáll az eredeti egyirányú közlekedés.

 

Az útfelújítás október 24-én kezdődött. Az önkormányzat saját forrásból finanszírozta, ez a Budapesti körút harmadik, egyben utolsó szakaszának felújítása bruttó 71 millió forint értékben. A kivitelező Colas Zrt. előbb lemarta a régi burkolatot, ahol szükséges, útalapot cserélt és szegélyeket is javított, végül új aszfaltburkolatot készített. 

 

2020-ben újították fel uniós és önkormányzati forrásból a Budapesti körút első szakaszát a Csillag tértől a Víztorony térig. 2021-ben a második ütemben újították fel a Budapesti körút Víztorony tértől az Űrhajós utcáig tartó szakaszát bruttó 25 millió forintos önkormányzati forrásból. 

Címlapon

mutasd mind