Az utolsó napokban elszabadultak az indulatok az újszentiváni választási kampányban

Plakátrongálás, trágár szövegek az aszfalton és a kerítésen, rendőrségi feljelentések, úgy tűnik nagyon elszabadult a választási kampány Újszentivánon, ahol most vasárnap választanak polgármestert és képviselőtestületet.
Vass Imre

2022. július 02. 15:13

Az utolsó napokban elszabadultak az indulatok az újszentiváni választási kampányban

Úgy tűnik, az eddig békésen zajló újszentiváni kampány a célegyenesbe fordulva egyre durvább lesz. A választás mindenkit foglalkoztat, nem lehet sehová betérni, ahol ne erről beszélnének az emberek. A voksolás megosztja a közel 2000 fős település lakót és egymás ellen is fordítja őket.

 

Időközi választást azért kell tartani a faluban, mert a Putnik Lázár polgármester előzetesbe került, mivel a NAV költségvetési csalással és hűtlen kezeléssel vádolta meg. A letartóztatást követően a képviselő-testület is feloszlatta magát, ezért kerül sor most vasárnap a választásra.

 

Polgármesternek öten indulnak, a volt fideszes (aki még mindig azt állítja magáról, hogy a párt tagja, pedig már nem) Bodó Imre, a Fidesz-KDNP által támogatott Ulbert Mónika és három független jelölt Binszki Olivér, Waltrich Csaba és Maczelkáné Minyó Judit.

 

 

Eddig inkább a különféle Facebook fórumokon zajlottak a viták, azonban most valaki, vagy valakik festékhengert ragadtak és péntek éjszaka lefestették Bodó Imre molinóit és plakátjait a Fő utcán. 

 

A település egykori polgármesterének és díszpolgárának, Talpai Jánosnak, aki a feloszlatott testület tagja volt és most is indul a választáson képviselőjelöltként, a kapujára azt mázolták fel: FASZ. 

 

 

Rusin Csabának, az Élhető Újszentivánért Facebook-csoport adminjának háza elé a GYÖKÉR szót írták. (Ezt a feliratot láthatják nyitóképünkön)

 

A Szegedi Rendőrkapitányságon kérdésünkre e-mailban csak annyit válaszolt, hogy „az üggyel kapcsolatban büntetőeljárás indult.”

 

Közben az egyik jelölt Ulbert Mónika a következő Facebook bejegyzést tette: „Három napja az egyik, országosan hírhedt politikai provokátor megjelent a faluban. Három napja súlyos politikai provokációk terhelik a békés Újszentivánt, melyből két ügyben már rendőrségi eljárás is folyamatban van.”

 

Szóval nincs béke Újszentivánon és az sem biztos, hogy vasárnap, a voksolás után az lesz, mivel nem lehet tudni a vesztesek hogyan viselik majd a vereséget.