Az utolsó előtti sörmeccs 2022-ben: Luxemburg–Magyarország 2–2

Egy csukafejes, amit a védelem kétharmada hozott össze, majd jött két újonc, de ez sem volt elég, mert egy óriási csel utáni egyenlítést követően még nagyot is kellett fújni amiatt, hogy megúsztuk a harmadik gólt.
Garai Szakács László

2022. november 17. 22:20

Az utolsó előtti sörmeccs 2022-ben:
Luxemburg–Magyarország 2–2

Luxemburg–Magyarország 2–2 (1–1)

Luxembourg, 3571 néző, vezette: Jonathan Lardot (belga).

Luxemburg: Moris (Schon, a szünetben) – Jans, Mahmutovic, Olesen (Thill, a szünetben) – Bohnert, Da. Sinani, Barreiro, Pinto – Borges Sanches (Curci, 71.), Rodrigues (Rupil, 91.) – De. Sinani (Lohei, 59.). Szövetségi kapitány: Luc Holtz.

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Fiola (Botka, 78.), Nagy Á. (Baráth P., 78.), Styles, Nagy Zs. (Kerkez, 57.) – Szoboszlai (Kalmár, 87.), Gazdag (Sallai, 57.) – Ádám (Németh A., 57.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Gól: Rodrigues (7. – 11-esből), Curci (78.), illetve Szalai A. (25.), Németh A. (67.).

Sárga lap: Dibusz (6.), Barreiro (25.), Nagy Zs. (34.), Styles (85.).

 

Mindkét csapat támadó szellemben igyekezett kezdeni, ennek jegyében a felek már a rivális tizenhatosánál letámadták az ellenfél játékosait. Az első helyzetre nem is kellett sokat várni, Styles elrontott hazaadását követően büntetőhöz jutottak a hazaiak, akik így a vezetést is megszerezték. A válogatottat alaposan megzavarta a bekapott gól, pontatlanabbá vált a játékunk, amit az is jelzett, hogy egy újabb hátul eladott labdából majdnem ismét eredményes volt Luxemburg. Az első igazán ígéretes magyar akcióra több mint negyedórát kellett várni, de Nagy Ádám elrontotta az utolsó passzt. A vendégek igazán az első játékrész derekán vették át az irányítást, az első kaput eltaláló lövés Gazdagtól még középre tartott, de néhány perccel később Szalai Attila csukafejese már a kapuban kötött ki, ezzel a Fenerbahçe védője először volt eredményes a címeres mezben. A szünetig hátralévő időben többnyire meddő mezőnyfölényben futballoztunk, így újabb lehetőség nem alakult ki, csupán az agilisan játszó Szoboszlainak sikerült majdnem lecsapnia egy rossz hazaadásra.

 

 

A folytatásra sokkal lendületesebb és elszántabb magyar csapat futott ki a pályára, aminek nyomán Szalai majdnem megszerezte második gólját is. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata lendületben maradt és sorra vezették veszélyes támadásaikat, míg az ellenfél a félpályát is csak elvétve lépte át. A vendégszurkolók által éltetett olasz szakember hármas cserével próbálta frissíteni együttesét, ami az új felállásban is kezdeményezőbb volt riválisánál, sőt, éppen két becserélt játékosa, Kerkez Milos és az újonc Németh András hozta össze a második magyar gólt. A magyar öröm csak bő tíz percig tartott, mert a hazaiak jószerivel a második félidei első komolyabb akciójukból egyenlítettek. Ez alaposan megzavarta a magyarokat és fellelkesítette a luxemburgiakat, egy ízben Dibusznak kellett bravúrosan hárítania, hogy ne kerüljön ismét hátrányba a válogatott, ami az utolsó percekre ugyan rendezte a sorait, azonban már nem maradt ideje arra, hogy megszerezze a győztes gólt.

 

A válogatott vasárnap 20.15-től Görögországot fogadják a Puskás Arénában. Ez lesz Dzsudzsák Balázs búcsúmeccse a nemzeti együttesben, 109. fellépésével pedig – Király Gábort megelőzve – egyedüli csúcstartóvá válik a válogatottságot illetően.

 

(MTI)

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind