Az oroszok háborús bűneire akarják felhívni a figyelmet kampányukkal a lengyelek

„Állítsuk meg Oroszországot most!” címmel európai sajtókampányt indít a lengyel kormány annak érdekében, hogy felhívják a közvélemény figyelmét az Ukrajnában elkövetett orosz háborús bűnökre - jelentette be szombaton Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök.
Vass Imre

2022. április 24. 13:32

Az oroszok háborús bűneire akarják felhívni a figyelmet
kampányukkal a lengyelek

Számos európai nagyvárosban kiragasztanak óriásplakátokat a fenti szlogennel, és a kampányt a közösségi médiában is népszerűsítik - mondta a lengyel kormányfő egy szombati sajtótájékoztatón a varsói nemzeti stadionban.

 

Lengyelország azt szeretné, ha a plakátkampány „mindazok jajkiáltása lenne, akiket brutálisan meggyilkoltak az ukrajnai falvak és nagyvárosok utcáin” – mondta Morawiecki.

 

A varsói kormány vezetője szerint az ukrajnai atrocitások híre Európában túl rövid ideig gyakorolt hatást. „A nyugat- és dél-európai országokban élő partnereink túl gyorsan szeretnének visszatérni a normalitáshoz” - mondta Morawiecki, aki szerint most nem lehet helyreállítani a normális kapcsolatokat Moszkvával. „Magam is elutazom Németországba és más országokba is, hogy újra emlékeztessem az embereket az Ukrajnában zajló szörnyűségekre” - közölte.

 

Mateusz Morawiecki dicsérte az ukránokat, amiért sikerrel tartóztatták fel az orosz hadsereget, és kiemelte, hogy a Moszkva által 3-4 naposra tervezett háború már két hónapja tart. „Értünk is harcolnak, Európáért, a szabadságért, az európai békéért, és ennek folyamatosan tudatában kell lenni mindenkinek” - mondta a lengyel miniszterelnök.