Az örökbe adás drámája: közönségtalálkozóval együtt mutatják be a Hat hét című filmet a Belvárosi Moziban

Az elmúlt évben készült egyik legizgalmasabb magyar filmet, a Hat hetet mutatják be csütörtökön este a Belvárosi Moziban, amely az örökbe adás drámáját egy tinédzser lány történetén keresztül mutatja be.
Bod Péter

2023. március 21. 13:20

Az örökbe adás drámája:
közönségtalálkozóval együtt mutatják be a Hat hét című
filmet a Belvárosi Moziban

A film fogadásáról sokat elmond, hogy a Hat hét nyerte el tavaly a miskolci Cinefest fődíját, mellette az idén a legjobb film és a legjobb női főszereplő kategóriájában a Magyar Filmkritikusok díját.

 

Főhőse az érettségi előtt álló, profi asztalitenisz karrierért küzdő Zsófi, aki nehéz körülmények között él labilis édesanyjával és húgával. Későn veszi észre, hogy terhes, és az életkörülményeiket figyelembe véve úgy dönt, hogy születendő gyermekét egy civil szervezet segítségével örökbe adja egy hosszú évek óta várakozó párnak.

 

 

Zsófi határozott és kifejezetten felnőtt döntést hoz, de a szülése után jelentkező fizikai és érzelmi hullámvasútra nincsen felkészülve. A film az ő szemszögén keresztül követi végig a szülés utáni, az örökbeadó és örökbefogadó szülőknek egyaránt érzelmileg megterhelő hathetes időszakot, amikor az életet adó anya még meggondolhatja magát.

 

A film csütörtöki szegedi bemutatója után találkozik a közönséggel Szakonyi Noémi Veronika rendező, Vincze Máté forgatókönyvíró és Vághy Anna vágó, akiket Szilárdi Réka moderátor, szociálpszichológus kérdez. A vetítés 18 órakor kezdődik a Balázs Béla teremben.