Az MCC bevásárolta magát a bécsi iparkamara magánegyetemébe, amelynek kínai campusa is van

A Szegeden is működő MCC, a főként turisztikai menedzserképzést folytató magánegyetemben szerzett tulajdonrészt. A Modul University a kínai Nanjingban is működtet egy campust.
Szlavkovits Rita

2023. május 12. 19:38

Az MCC bevásárolta magát a bécsi iparkamara magánegyetemébe, amelynek kínai campusa is van

A hírt a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány a honlapján jelentette be, hogy pontosan mekkora tulajdonrészt vásároltak a bécsi Iparkamara alapította magánintézményben, az nem derül ki a közleményből.  A hvg.hu-nak azt írták, hogy többségi tulajdonhoz jutottak. Annyit árulnak el a vásárolt felsőoktatási intézményről, hogy ott 1100 diák tanul, és hogy az intézményben alap- és mesterképzés is folyik,

 

nemzetközi menedzsmentet, fenntartható fejlődést, alkalmazott adat-tudományokat lehet tanulni az egyetemi képzésben, turizmus és szolgáltatás menedzsment szakokon, 11 különböző képzési program keretében. 

 

Az egyetemnek a bécsi mellett a kínai Nanjingban is van campusa.

 

A bécsi Modul Egyetem (fotó: az MCC Facebook-oldala)

 

Az MCC nemrég zsebelhetett be egy csomó pénzt, mivel a MOL és a Richter Nyrt részvényeinek 10-10 százalékát nemrég az állam átadta a magát tehetséggondozó közérdekű alapítványnak nevező szervezetnek, melynek elnöke Orbán Viktor politikai igazgatója, Orbán Balázs. A két cég busás osztalékot fizetett az alapítványnak, összesen 36 milliárd forint jutott az MCC-nek. 

 

A szeged.hu legutóbb akkor írt az MCC Alapítványról, amikor azt próbáltuk kideríteni, hogy a volt Bartók Béla Művelődési Központ épületét, amelyet még 2020-ban megvásároltak, mikor újítják fel. Az MCC válaszában akkor azt írta, hogy még az idén elkezdik a munkálatokat.