Az IKV jogszabályainak és a Cserepes sori piac eladásának kóstolgatása

A közgyűlés előtti „bizottsági szezon” első felvonása a jogi bizottságról szólt. A Fideszt az IKV, Szabó Bálintot a Cserepes sori piac telke érdekelte.

2021. október 05. 12:49

Az IKV jogszabályainak és a Cserepes sori piac eladásának kóstolgatása

Tíz plusz négy napirendi pontot tárgyalt meg a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság rendes, közgyűlés előtti ülésén. A tárgyalt előterjesztéseket jellemzően hat igen és két tartózkodás mellett fogadta el a nyolcfős testület. Két napirendnél volt kisebb „üzemi zaj”:

  • rögtön az elsőnél Chovanecz Kata, Német Ferenc fideszes és a frissen lemondó Szabó Bálint az IKV kapcsán többszöri kérdés–válasz–viszontválasz után sem akarták elfogadni, hogy azért kell módosítani az önkormányzat rendeletét, mert igazodnia kell Szegednek a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal jogszabályrendjéhez.
  • A másik pedig a Cserepes sori piac telkének értékesítése volt. Itt Szabó Bálint azt javasolta, vegyék le a napirendről az eladást, vonják vissza az előterjesztést. Egyik sem történt meg, ezért Szabó az ingatlanbecslőbe próbált belekötni, sikertelenül. Ezt a napirendet végül öt igen, egy tartózkodás és két nemmel fogadták el.

Ezen túl még egy nosztalgikus pillanata volt az ülésnek: Binszki József elnök majdhogynem elérzékenyült, amikor a Londoni körút 15. alatti ingatlanról volt. – Egykor itt volt a rendőrkapitányság, még dolgoztam ott – mondta az elnök.

gszl

Címlapon

mutasd mind