Az idei Tour de France-győztes csapatához igazolhat Valter Attila

Hatalmas előrelépés ez a magyar országúti kerékpárosnak, ha a sztárok közül mindenki marad a klubnál, akkor olyanokkal tekerhet majd együtt, mint Steven Kruijswijk, Christophe Laporte, Primož Roglič, Wout van Aert, Nathan Van Hooydonck és Jonas Vingegaard.
Cservenák Zoltán

2022. július 24. 21:54

Az idei Tour de France-győztes csapatához igazolhat Valter Attila

Valter Attila a Jumbo-Visma országúti kerékpárcsapatánál folytathatja pályafutását holland és belga médiainformációk szerint.

 

Több más oldal társaságában a Wielerflits.nl számolt be értesüléséről, miszerint a Tour de France-on az összetettet megnyerő Jonas Vingegaard-t és a sprinterek között legelöl végző Wout van Aert-ot is soraiban tudó holland csapat szerződtetné a 24 éves Valter Attilát. Részleteket – így a szerződés várható hosszát – nem közölt az oldal.

 

Valter a Cube-Csömör és a Pannon Cycling Team kerékpárosa volt, mielőtt a CCC-hez szerződött, aminek kontinentális, majd World Tour-csapatát erősítette. A tavalyi és idei évet a Groupama-FDJ-ben töltötte.

 

Két éve megnyerte a Tour de Hongrie-t, tavaly három napig viselte az összetett éllovasát illető rózsaszín trikót a Giro d'Italián, amit a 14. helyen zárt összetettben. Idén már harmadszor szerepelt az olasz körversenyen, amin hegyi szakaszon negyedik lett. 

 

Tavasszal kiválóan szerepelt a többnapos és egynapos versenyeken is, negyedik lett például a Strade Bianchén, egy hónappal ezelőtt pedig megnyerte az országúti bajnokság mezőnyversenyét.

 

Szerdán olaszországi edzőtáborozása közben elütötte egy motor Valtert, és bár néhány törött foggal és felszakadt állal megúszta, még nem tudni, hogyan alakul versenyprogramja a következő hetekben.