Az idei Táblaképfestészeti Biennálén közel 80 alkotást mutatnak be

Lázas munka folyik a felállványozott falak mögött a Reök-palotában. A homlokzat-felújítás alatt álló kiállítóház gőzerővel készül az idei legnagyobb szabású kiállítására. A zsűri már döntött.

2018. május 08. 12:12

Az idei Táblaképfestészeti Biennálén közel 80 alkotást mutatnak be

Meghozta döntését az idei Táblaképfestészeti Biennálé bírálóbizottsága: a nagyszabású nyári kiállításra hetvenkét alkotó – közöttük több szegedi képzőművész – 78 alkotása jutott be.

A június 7-én nyíló tárlat a szegedi fesztiválnyár egyik legrangosabb kulturális eseménye lesz.

Az idén előzsűrizésen is át kellett esniük a jelentkezőknek: az alkotásokat az interneten beküldött nagyméretű, jó felbontású fotó alapján szelektálta a zsűri.

Ezt követően hozta meg végleges döntését a háromtagú szakmai zsűri:

Hérics Nándor  grafikusművész, Nátyi Róbert és Nagy Imre művészettörténészek.

Az idén összesen 78 alkotást – közöttük a szegedi Darázs József, Henn László András, Pataki Ferenc, Sejben Lajos és Sinkó János munkáit is – láthatja a közönség.

Most tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Táblaképfestészeti Biennálét, amely a szegedi fesztiválnyár egyik legrangosabb kulturális eseménye.

A július 7-ig látható kiállítás a hazai táblaképfestészetről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani, szabadbeadásos rendszerben, a zsűri által kiválasztott művek bemutatásával.

A hazai kortárs festészet keresztmetszetét bemutató tárlatnak – amelyet kétévente, a Szegedi Nyári Tárlatok közötti időben rendeznek meg – az idén immár hatodik alkalommal biztosít méltó helyet a Reök-palota.

Képünk illusztráció, egy korábbi kiállításon készült.

Vélemények

mutasd mind