Az idei segítség még nagyobb segítség – szociális csomagok osztása a Kaszás utcában

Kétszáznál több tartós élelmiszert tartalmazó csomagot osztottak ki kedden Móravárosban a Kaszás utcai szociális intézményben a rászoruló roma családoknak. Ez a csomagosztás is része az önkormányzat kétezeregyszáz rászorulót célzó akciójának.
Bod Péter

2022. december 13. 14:39

Az idei segítség még nagyobb
segítség – szociális csomagok osztása a Kaszás utcában

– Szeged önkormányzata számtalan alkalommal bizonyította szociális érzékenységét – mondta el a Szeged.hu érdeklődésére Fodor Antal önkormányzati képviselő, aki Koromné Fenyvesi Rózsával együtt osztotta a tartós élelmiszerekből álló csomagot a településrészben élő rászoruló roma családoknak a Kaszás Utcai Egyesített Szociális Intézményben.

 

(fotók: Szabó Luca)

 

– A karácsony előtti szociális csomagok osztását önmagában az élelmiszerek elmúlt időszakban bekövetkezett negyven százalékos áremelkedése is indokolná – mondta Fodor Antal. Noha az önkormányzat az elmúlt években is hasonló csomaggal segítette a rászorulókat, az önkormányzati képviselő szerint ez ebben az évben a rendkívül nehéz gazdasági körülmények miatt különösen fontos.

 

 

– A nehéz gazdasági helyzet a helyben élő romákat még fokozottabban érinti. Nehezebben találnak munkát, alacsonyabb bérekért dolgoznak, így a rendkívül magas infláció ezt a közösséget az átlagosnál is jobban sújtja – fogalmazott a szociális csomagok kiosztásának helyszínén Jakab József, aki a Szegedi Cigányok Közösségének képviselőjeként volt jelen.