Az év 100. napján adhat vért az egyetemen

A Szegedi Tudományegyetemnek kiemelten fontos, hogy az egyetem polgárai tegyenek a közösségért, a városért, ahol élnek, tanulnak és dolgoznak. Éppen ezért április 10-én, az év 100. napján kísérletet tesznek arra, hogy több mint száz sikeres véradással hívják fel a figyelmet a rendszeres véradás fontosságára.

2018. április 03. 14:45

Az év 100. napján adhat vért az egyetemen

Április 10-én, az év 100. napján az egyetem polgárai – hallgatók, oktatók és egyetemi dolgozók – 10 és 17 óra között adhatnak vért az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A véradók időpontot is foglalhatnak maguknak, de előzetes regisztráció nélkül is lehet vért adni – összesen tíz ágyon zajlik majd a véradás, amelyből két ágyat fenntartanak a regisztráció nélkül érkező véradóknak.

A véradáson részt vehet minden 18 év feletti egyetemi polgár, így a külföldi hallgatók is, amennyiben magyar TAJ- és lakcímkártyával jelentkeznek – ezt a kettőt fel kell mutatni véradáskor a személyigazolvánnyal vagy útlevéllel együtt.

A véradók értékes ajándékokat kapnak. A véradónap végén, 17.15-től a résztvevők között értékes nyereményeket sorsolnak ki. A fődíj egy utazás.

A véradást az Országos Vérellátó Szolgálat és a Szegedi Tudományegyetem szervezi azzal a nem titkolt céllal, hogy ezen a napon legalább 300 életet megmenthessenek.

Tovább olvasom