Az eredeti tervek szerint tart nyitva a Tiszavirág Sportuszoda (frissítve)

Hetvenmillió forint központi támogatást kap Szeged városa azért, hogy december 18-áig üzemeltesse a Tiszavirág Sportuszodát. Az önkormányzatnak eredetileg is ez volt a terve, erről hozott határozatot a városi közgyűlés.
Szabó C. Szilárd

2022. november 04. 13:05

Az eredeti tervek szerint tart nyitva a
Tiszavirág Sportuszoda (frissítve)

– Természetesen a jelenlegi helyzetben minden plusz támogatásnak örül Szeged város önkormányzata. Annak ellenére is, hogy kicsit furcsálljuk, hogy a kormánynak eszébe sem jut a közvilágítás és a tömegközlekedés, valamint a bölcsődék, óvodák és szociális intézmények fenntartására pénzt adni – mondta Kovács Tamás. A gazdasági alpolgármester közölte: az önkormányzatnak megküldött, 70 millió forintról szóló kormányzati támogatási szerződésben az áll, hogy 2022. december 18-áig nyitva kell tartania az önkormányzatnak a Tiszavirág Sportuszodát. Kovács Tamás hangsúlyozta: Szegednek eredetileg is ez volt a terve. Erről döntött október 21-i ülésén a közgyűlés.

 

– Az önkormányzatnak küldött levelében arról tájékoztatott Schmidt Ádám államtitkár, hogy még nem döntöttek a 2023-as évre vonatkozó támogatásról. Ennek megfelelően érvényben marad az októberben hozott közgyűlési határozat: 2022. december 19-étől 2023. március 3-áig zárva lesz a Tiszavirág Sportuszoda, miután az Etelka sori sportlétesítmény üzemeltetése a megemelkedett rezsiköltségek miatt jövőre havi 100 millió forintba kerül – hangsúlyozta a gazdasági alpolgármester.

 

Kovács Tamás felhívta arra a figyelmet, hogy az Orbán-kabinet kormányhatározatban kötelezte az önkormányzatokat az energiaköltségük 25 százalékos csökkentésére. Ennek eleget tett Szeged városa, elküldte a kormánynak az erre vonatkozó intézkedési tervét.

 

A gazdasági alpolgármester nyomatékosította: miután a 2023-as év támogatásáról még nincsen szó, hatályban marad az a közgyűlési határozat, ami szerint december 19-étől március 3-áig zárva lesz a Tiszavirág Sportuszoda. Ugyanakkor február 3-ától lehetőség lesz a sportolásra az újszegedi városi sportuszodában, aminek a fenntartása a felébe, 50 millió forintba kerül, mint a Tiszavirág Sportuszoda üzemeltetése.

 

Frissítés: itt az államtitkár levél, amit Botka László kapott Scmidt Ádámtól

Kattintson ide, nézze meg nagyobb méretben is a levelet!
Kattintson ide, nézze meg nagyobb méretben is a levelet!