Az emberek több mint 80 százaléka nem ért egyet azzal, hogy kirúgták a tanárokat

A Publikus Intézet a Népszavának készített felméréséből kiderült, a magyarországi felnőtt lakosság 80 százaléka egyáltalán nem, további 3 százalékuk inkább nem ért egyet azzal, hogy összesen 13 pedagógust rúgtak ki azért, mert polgári engedettlenségben vettek részt.
Vass Imre

2022. december 17. 20:09

Az emberek több mint 80 százaléka nem ért egyet azzal, hogy
kirúgták a tanárokat

Azok száma elenyésző volt, csupán 6 százalék, akik egyértelműen egyetértettek a tanárok kirúgásával.

 

A felmérésből az is kiderült, hogy sok kormánypárti szavazónak sem tetszett a munkabeszüntetéssel tiltakozó tanárok elbocsátása. A Fidesz-KDNP híveinek 54 százaléka szerint inkább nem kellett volna kirúgni a pedagógusokat, 29 százalékuk azonban inkább egyetértett az intézkedéssel.

 

Az ellenzéki szavazók szinte teljes egészében (99 százalék) elítélik a pedagógusok elbocsátását.

 

Az is kiderült, hogy a megkérdezettek 88 százaléka tudott a kirúgásokról, azonban 12 százalékuk egyáltalán nem is hallott róla. 

 

Ennél sokkal többen hallottak a pedagógusok munkabeszüntetéséről, tiltakozó akcióiról, a megkérdezettek 98 százaléka tisztában volt vele. 

 

A megkérdezettek több mint kétharmada támogatja a tanárok tiltakozó akcióit, a kormánypárti szavazók között az arány 40 százalék, azonban az ellenzéki szavazók 99 százaléka a pedagógusok mellett áll.

 

Ennél nagyobb az egyetértés a két tábor között a pedagógusok béremelésének kérdésében: az ellenzékiek 100 százaléka, a kormánypártiak 78 százaléka szerint a jelenleginél magasabb fizetést érdemelnének a tanárok.

 

Forrás: Népszava

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind