Az első félidő még szoros volt: Pick Szeged–Ferencváros 31–27 (12–11)

Volt, amikor hattal is vezetett, végül négy gólos győzelmet aratott a szegedi csapat a Pick Arénában a Fradi ellen.
Kovács M. Norbert

2022. március 05. 20:46

Az első félidő még szoros volt: Pick Szeged–Ferencváros 31–27 (12–11)

Pick Szeged–Ferencváros 31–27 (12–11)

Férfi kézilabda, NB I., 17. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2600 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.

Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics, Garciandía 5, Mackovsek 3, Bánhidi 5, Bodó 6, Blonz 5/2. Csere: Mikler (kapus), Martins 4, Rosta M., Sostaric 3, Szilágyi B., Henigman, Hegedűs P. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Ferencváros: Zernovic – Bujdosó 1, Mikita J., Bognár A. 4/1, Debreczeni D., Nagy B. 5, Kovacsics P. 1. Csere: Győri K. (kapus), Andjelics, Füzi, Ónodi Jánoskúti 7/2, Prainer 3, Bohács 3, Imre B. 2, Pordán 1. Vezetőedző: Horváth Attila.

Hétméteres: 3/2, ill. 3/3.

Kiállítás: 8, ill. 8 perc.

 

Mint már a címben is írtuk, a mérkőzés első félideje szorosan alakult, a Fradi élt az előtte álló lehetőségekkel, sokáig vezettek is. Aztán az első félidő hajrájára felpörgött a Szeged, Alilovic több bravúrt is bemutatott, aminek köszönhetően előbb egyenlített, Alexander Blonz hetese után pedig már a hazai csapat.

 

 

A második félidő elején Mikler egyből védett egy hatalmasat, majd érkeztek a Bodó-bombák, amiknek köszönhetően egyre jobban elszakadt a Szeged a Fraditól. Miguel Martins jól mozgatta a csapatot, elkapták a ritmust, amit a szurkolótábor is díjazott: remek hangulatot csináltak. Volt, amikor már hattal is vezetett a Pick, azonban a hajrában többször is emberhátrányba került a hazai csapat, volt amikor kettősbe is, így a Fradi le tudott faragni a a hátrányából, de megszorítani már nem tudta a hazaiakat, akik végül négy góllal nyertek.

 

Ezt az összefoglalót a csapat hivatalos oldalának beszámolója alapján írtuk.

 

A Pick Szeged a következő meccsét március 10-én, csütörtökön 18.45-től játssza az EHF Bajnokok Ligájában a Montpellier HB ellen.