Az élményért keményen fizetni kell a szegedi strandokon is, de lapos pénztárcával is útnak lehet indulni – a Laposra

Akár fillérekből is kihozhat idén nyáron egy napi strandolást egy négytagú család, de van olyan fürdő, ahol közel 18 ezer forintot kérnek egy családi belépőért – igaz, a szolgáltatásokat is ehhez méretezték. Nagyon széles a skála. Megnéztük, Szegeden és vonzáskörzetében hol, mennyiért strandolhatunk.
Rafai Gábor

2022. július 06. 11:56

Az élményért
keményen fizetni kell a szegedi strandokon is, de lapos pénztárcával is útnak
lehet indulni – a Laposra

A régió legnagyobb komplexumában, a Napfényfürdő Aquapolisban a felnőtt napijegy 6300, a gyermekjegy 3400 forintba kerül, amiből a Csongrád-Csanád megyei felnőttek kapnak ezer forint kedvezményt. A családi belépő két felnőtt, két gyerekkel számolva 17 ezer 700 forintba kerül, igaz ennyiért lyukasra csúzdázhatják a srácok a fürdőnadrágjukat.

 

Aki nem vágyik csúszdázásra, az vehet csak a SZUE-ba is belépőt, a felnőttek 2800, a gyerekek 2000 forintért, illetve ide van felnőtteknek ezer, diákoknak 900 forintos úszójegy is.

 

Szeged másik nagy fürdőkomplexuma, a tavaly átadott Tiszavirág Sportuszoda a versenyzők, sportolók mellett fogad strandolni vágyókat is. Itt a napijegy 4 ezer forint, a kedvezményes napijegy – amely vélhetően a diákoknak és nyugdíjasoknak szól – 3 ezer 200 forint. Családi jegy nincs, így, ha egy négytagú család egy egész napot szeretne itt eltölteni, az 14 ezer 200 forintjába kerül.

 

A természetes vizeket kedvelők sokkal olcsóbban is megúszhatnak egy egész napi strandolást.

 

A Szegedtől fél óra tekerésnyi távolságra lévő Sziksós fürdőn az egész napos strandolásért mindössze 1200 forintot kell fizetni, a kedvezményes diákjegy pedig még ennél is olcsóbb kétszáz forinttal. Itt a két felnőtt, két gyerek családi kombinációt is meg lehet úszni 3 ezer 900 forintból. Kétségkívül a fizetős strandok közül ez számít Szeged környékén az egyik legolcsóbbnak. 

 

 

Aki hajlandó alig több mint11 kilométert autózni, az Algyőn, a Borbála Gyógyfürdőben szintén pénztárca barát módon meg tudja oldani a család egy napi strandolását. Itt a felnőtt napi jegy 2300 forint, a gyermekbelépő 1500 forint, de másfél órás úszójegy is váltható 1200-ért. A négytagú családi belépőért pedig 6 ezer 700 forintot kell fizetni.

 

Autó nélkül is könnyen át lehet ruccanni Hódmezővásárhelyre, a tramtrain ugyanis még egész nyáron ingyen szállítja az utasokat. Ez többeket átcsalogathat a Gyarmati Dezső Sportuszodába: itt a felnőttek 1800, a diákok 900 forintért strandolhatnak, úszhatnak egész nap. 

 

A két gyerek, két felnőtt családi kombinációt itt 4980 forintból meg lehet úszni, és akkor is egész nap lehet úszni!

 

Évek óta népszerű a szegedi természetes vizet kedvelők körében a sándorfalvi Nádastó Szabadidőpark strandja. A zöld, természetközeli környezet mellett itt a belépők ára is meglehetősen barátságos, a felnőttek 1100, a diákok ezer forintért tölthetnek el itt egy egész napot. A családi 2+2-es belépő mindössze 3650 forint. 

 

 

Mindezért a vendégek a tiszta természetes élővízi strand, a homokos plázs, a gyermekpancsoló mellett használhatják a strandfoci-, kézilabda- és strandröplabda-pályákat, valamint a szabadtéri fitneszparkot is.

 

Ugyancsak Szegedtől húsz kilométeres körön belül található a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdő, ahová nemcsak a gyógyulni, de a strandolni vágyókat is várják. 

 

A felnőtt napi jegy 3900, a diákjegy 3500 forint, mindkét belépőhöz szaunahasználat is jár. A négytagú családi jegy 10 ezer forintba kerül. Mindezért tizennégy fedett és hét szabadtéri medencét, nyolc szaunát, két beltéri és egy szabadtéri csúszdát használhatnak a vendégek.

 

Strandkörképünkből kiderül, aki szereti az élővizek melletti kevésbé komfortos standokat, az alig több mint 3 és fél ezer forintból megúszhatja a napi strandolást családostul. Igaz, ez még csak a belépőjegyek ára, ha enni-inni valót – lángost, üdítőt, sört és fagylaltot – is számolunk, akkor 15-20 ezer forint alatt alsó hangon sem lehet megúszni egy családi strandolós napot. 

 

 

Aki pedig ragaszkodik az élményfürdőzéshez, annak még mélyebben zsebbe kell nyúlnia: igaz, a Napfényfürdő közel 18 ezer fontos belépőjéért cserébe sok szolgáltatást is kapunk: használhatjuk a kilenc beltéri és négy kültéri csúszdát, az összes élmény és a wellness medencét, a szaunát és a gőzkabint, a gyógymedencéket, a fitness részleget, van baba-mama világ és játszóház is. Itt található Európa egész évben üzemelő vízi testcsúszdái között a leghosszabb,a 30 méteres toronyból induló, lifttel megközelíthető 272 méter hosszú, zárt óriáscsúszda, az Anakonda is.

 

Szegeden második éve már lapos zsebbel is kiválóan lehet strandolni. Tavaly nyitotta meg a szegedi önkormányzat a Tisza újszegedi partján a Lapos Beach elnevezésű szabadstrandot, ahol európai színvonalon, de ingyen élvezhetjük a napfényt és a folyó vizét. 

 

Itt legfeljebb csak az ételért, italért vagy a napozóágyért kell fizetni, a napfény és a víz pedig a „cég ajándéka”.