Az ellenzéki összefogás jelöltje, Mihálik Edvin vitára hívja ki fideszes riválisát, Mihálffy Bélát

Hivatalosan is az ellenzéki összefogás közös országgyűlési képviselő-jelöltje Mihálik Edvin – ezt a momentumos politikus jelentette be csütörtökön délután a Széchenyi téren, miután a helyi választási bizottság hitelesítette a jelöltállításhoz szükséges ötszáz aláírást. Ezt követően a Csongrád-Csanád megye kettes számú választókörzetében induló képviselő vitára hívta ki fideszes ellenfelét, Mihálffy Bélát.
Rafai Gábor

2022. február 17. 16:00

Az ellenzéki összefogás jelöltje,
Mihálik Edvin vitára hívja ki fideszes riválisát, Mihálffy Bélát

A képviselő-jelölt emlékeztetett arra, hogy tavaly szeptemberben négyezer szegedi és Homokhátságon élő többsége őt választotta az egységes ellenzék képviselőjelöltjének, szerdán pedig a helyi választási iroda is tájékoztatta, hogy a szombaton leadott aláírások száma elegendő volt ahhoz, hogy hivatalosan is az ellenzék közös jelölje lehessen.

 

– Engem az itt élők választottak jelöltté, ezzel szemben fideszes vetélytársamat, Mihálffy Bélát egyetlen személy, Orbán Viktor választotta meg. Az ő feladata az lesz, hogy Orbán Viktor akaratát érvényesítse az Országgyűlésben, amennyiben erre a választás során felhatalmazást kapna.

 

Mihálik Edvin elmondta, ezt tette elődje, B. Nagy László is, akinek Mihálffy Béla személyi titkára volt az elmúlt években, havi 500 ezer forintért. Ha visszagondolunk arra, hogy B. Nagy László hányszor szólalt fel a szegediek érdekében, hamar rájövünk, nem sok ilyen alkalmat tudunk említeni. Mihálik szerint B. Nagy a parlamentben ki sem ejtette Szeged nevét, sőt a legnehezebb időben, amikor a kormányzati elvonások is napirenden voltak, akkor szegedi vízműveket egyik javaslatával még további százmillió forintos elvonással is sújtotta.

 

– Sem B. Nagy László, sem Mihálffy Béla nem állt ki a városért akkor sem, amikor minden egyes évben tíz milliárd forintot vettek el tőlünk a koronavírus járvány ideje alatt. Azt gondolom, nem erről szól az emberek képviselete, pedig a parlamentben őket kellene képviselni, nem pedig a gazdánk érdekeit szolgálni. 

 

Mihálik Edvin arról is beszélt, az elmúlt hónapokban különféle kiadványokban próbálta besározni őt Mihálffy Béla.

 

– Legyen bátor, ha a pálinkázáson kívül máshoz is ért, álljon ki velem egy élő vitára és mondja meg a szegedieknek, miért nem szólalt fel az ellen, hogy a városunktól tízmilliárd forintot vontak el minden évben, miért nem állt ki akkor, amikor a szegediektől elvették a százéves egyetemüket, vagy miért nem tudta megoldani azt a parlamenti képviselő személyi titkáraként, hogy kétszer kétsávosra bővítsék a Szilva utcai körforgalmat, amit ő maga meg is ígért a helyieknek. Nyilatkozzon, mi a véleménye arról, hogy az európai unió megvonhatja Magyarországtól – Szegedtől és a Homokhátságtól is – a fejlesztési forrásokat azért, mert Orbán Viktor nem hajlandó betartani a jogállamisági mechanizmust és nem vállalja, hogy a haveri körei nem fogják ellopni a hozzánk érkező fejlesztési forrásokat.

 

Ezekről, a térség legfontosabb kérdéseiről szeretne vitázni riválisával Mihálik Edvin, aki azt is elmondta, tudomása szerint Mihálffy Béla jelenleg Balatonfüreden a Fidesz kihelyezett frakcióülésén veszt részt, ezért azt üzeni neki:

 

– Kérjen engedélyt a vitára főnökétől, Orbán Viktortól, hátha megengedi neki. Ha bátor ember és férfi, akkor vállalja a nyilvános vitát!