Az ellenzék parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Völner-ügyben

Az ellenzéki összefogás pártjai országgyűlési választóbizottság felállítását kezdeményezik - jelentették be a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum politikusai vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.
Vass Imre

2022. február 20. 16:34

Az ellenzék parlamenti vizsgálóbizottság felállítását
kezdeményezi a Völner-ügyben

Gelencsér Ferenc, a Momentum politikusa úgy fogalmazott, az utóbbi időszak legnagyobb kormányzati korrupciós ügyére derült fény, „amikor kiderült”, hogy Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium korábbi államtitkára „rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forint közötti összeget vet át kenőpénzként a Magyar Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől”.

 

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, az ellenzék Budapest 15. számú választókerületi közös képviselőjelöltje elmondta, a testületnek vizsgálnia kell az Emberi Erőforrások Minisztériumának szerepét is az ügyben.

 

Konczer Erik (DK), Komárom-Esztergom megye 1. számú választókerületének közös ellenzéki országgyűlésiképviselő-jelöltje emlékeztetett, pártja korábban azért tett feljelentést, hogy kivizsgálják, nem kellett-e volna elrendelni Völner Pál letartóztatását vagy házi őrizetét, azonban beadványukat elutasították. Úgy fogalmazott: „a fideszesek mossák egymás kezeit”, miközben a tisztességes többségnek azt mondják, hogy „nincs itt semmi látnivaló”.

 

Konczer Erik hozzátette, a vizsgálóbizottság révén meg akarják tudni, „meddig érnek el a szálak”, és mi a szerepe ebben az ügyben Varga Juditnak, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antalnak vagy éppen Orbán Viktornak.

 

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese azt mondta, a „magyar embereknek éppen abból van elegük, hogy a fideszes kiváltságosok mindent következmények nélkül megtehetnek”.

 

Teljesen egyértelmű, hogy ahol egy államtitkár „feláldozható gyalog egy sakktáblán, ott a szálak miniszterekig, sőt akár a miniszterelnökig nyúlnak” - tette hozzá az áprilisi országgyűlési választáson az ellenzék közös képviselőjelöltjeként Budapest 4. számú választókerületében induló politikus.

 

MTI