Az egykori Pick Szabadidő Központban próbálhatnak a színészek: a Hegedűs a háztetőn slágereitől lesz hangos egy időre a Tisza-part

Az energiaválság miatt bezárt színház helyett ideiglenes próbahelyszínen folytatódhatnak a Hegedűs a háztetőn próbái. Az új helyszín, a Pick Klub próbatermének kulcsát kedden délután adta át a helyszínen Felföldi Károly, a Pick Szeged Zrt. gazdasági igazgatója a művészeknek. A készülő musical bemutatóját Barnák László rendezésében a tervek szerint március 17-én tartják majd a nagyszínházban.
Rafai Gábor

2023. január 17. 16:23

Az egykori Pick Szabadidő Központban
próbálhatnak a színészek: a Hegedűs a háztetőn slágereitől lesz hangos egy időre a Tisza-part

A világ egyik legnépszerűbb musicaljének próbái december 20-án kezdődtek az akkor még nyitva tartó nagyszínházban. Kisebb kényszerszünet után mától a Felső-Tisza parton folytatódhatnak. 

 

Felföldi Károly, a Pick Szeged Zrt. gazdasági igazgatója a keddi próba előtt elmondta, még decemberben kereste meg a színház a Bonafarm csoporthoz tartozó céget, hogy az emelkedő rezsiköltségek miatt több hétre kénytelenek bezárni épületeiket.

 

A szegedi húsipari óráscég és a színház közötti jó kapcsolat nem új keletű, a társaság hosszú évek óta szponzorálja a színház mecénás előadásait, a cserébe kapott bérletekkel pedig dolgozóit segíti kulturális élményekhez. 

 

 

– Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk támogatni a helyi kulturális életet. A Pick klubban sikerült most olyan helyiségeket találni, amelyek megfelelőek a színház számára, ahol zavartalanul tudnak próbálni mindaddig, míg eredeti helyükre vissza nem tudnak költözni – közölte a cég gazdasági igazgatója.

 

Barnák László a színház főigazgatója elmondta, a színészek máris jól érzik magukat itt, gyorsan belakták az új próbahelyszínt. Hozzá tette, a Pick klub épületében található táncterem kiváló helyszín a színészek, a teljes tánc- és énekkar számára, hiszen időnként egyszerre több mint ötven ember próbál majd itt.

 

A készülő musicalról a rendező elmondta, 1986 októberében ezzel a produkcióval indította a felújított teátrum új évadát. A főszerepet akkor Király Levente, majd tizenkilenc évvel később, 2005-ben Gregor József játszotta, őket ezúttal Borovics Tamás követi majd Tevjeként.

 

A musicalt hatalmas stábbal, grandiózus látványvilággal állítják színpadra az alkotók Varsányi Anna díszlet- és jelmeztervei alapján, Hermann Szabolcs zenei vezetésével, Hajdu Anita koreográfiájával. 

 

 

A nagyszabású vállalkozásban a színház opera- és drámatagozata éppen úgy szerepet kap, mint az ének- és tánckar, valamint a magánénekesek. 

 

A szegedi társulatot vendégművészként kiegészíti az elmúlt évek sikerprodukciója, a Valahol Európában néhány gyerekszereplője és Szemenyei János is. 

 

Bemutató alig több mint nyolc hét múlva, március 17-én a nagyszínházban.

Címlapon

mutasd mind