Az amerikaihoz hasonló zavargásokat vizionált Magyarországra a HírTV-ben egy jobboldali szakértő

Földi László szerint a Capitolium megrohamozásához hasonló, erőszakos cselekményekre kell számítani 2022-ben. Ha a Fidesz nyer, akkor azért, ha veszít, akkor meg azért.

2021. január 12. 11:56

Az amerikaihoz hasonló zavargásokat vizionált Magyarországra a HírTV-ben egy jobboldali szakértő

A biztonságpolitikai szakértő a HírTV Magyarország élőben című műsorának vendégeként nyilatkozott az Egyesült Államokban zajló események hazai vonatkozásairól. Már az adás felvezetőjében is erős kijelentések hangzottak el, a csatorna szerint ugyanis 100 ezer embert tartóztattak le a tüntetések miatt – valójában ez a szám 120 körül lehet.

Földi Lászlónak az amerikai törvényhozást megtámadó szélsőjobboldali tüntetőkről rögtön a baloldali fenyegetés jutott eszébe – ezt azzal indokolta, hogy az események nem alakultak kedvezően Donald Trump számára. Tehát úgy véli, hogy az elnök támogatóinak erőszakos cselekedeteiért is a baloldal a felelős. A volt hírszerző ezt azzal támasztotta alá, hogy a tüntetőket hagyták bejutni egy olyan szigorúan őrzött épületbe, mint a Capitolium. Azt azonban nem tette hozzá, hogy az összecsapásokban öten meghaltak, tehát a tömeg nem egyszerűen csak "besétált" a törvényhozásba.

Az események hazai jelentősége kapcsán Földi arról beszélt, hogy a Fideszt a baloldal minden áron le akarja váltani, ehhez pedig az Obama elnökhöz tartozó nemzetközi "erőtér" nyújt nekik segítséget. Ezen a ponton azonban Velkovics Vilmos már kezdett összezavarodni az összesküvés-elméletektől és megkérdezte:

„Nem stratégiai hiba, hogy Obama nevesíti Orbán Viktort? Ha nekem céljaim vannak, akkor igyekszem azt sutyiban... ”

Azt sajnos nem tudjuk meg, mit szokott csinálni sutyiban a műsorvezető, de Földi nem sokkal később elmondta, hogy Magyarországon elkerülhetetlen a zavargások:

„Bárki is győz Magyarországon, azt mi sem ússzuk meg úgynevezett balhé nélkül. A kérdés az, mekkora lesz ez a felfordulás. Ha az Orbán-kormány nyerne, akkor nagy lenne, ilyen 2006-os sztori. Ha veszít, akkor is lesz, mert azt kell bizonyítani, hogy nincs egy jobb és egy rosszabb oldal.”

Vagyis az ellenzék szerinte még akkor is tüntetéseket fog szervezni, ha megnyeri a választást, hogy így buktassa meg még jobban az Orbán-kormányt. A beszélgetésből nem derült ki, hogy ezt pontosan mire alapozza a jobboldali szakértő, de meggyőződése, hogy Magyarországot operatív támadás fogja érni.

Címlapon

mutasd mind