Az állami céget kellene okolni a lassú gázvezetékcsere miatt, ehelyett a városvezetést hibáztatja Német Ferenc szegedi fideszes képviselő

Jellemzően csak ez jut eszébe, de ez valószínűleg feltétele a párttagságnak: ugyanis egy nála sokkal nagyobb géniusz, Kocsis Máté sem tudta, értette, hogy a szúnyoggyérítés állami feladat, ha sok a rovar, arról nem az adott település tehet. A gázvezetékcsere lassúságának sem Szeged az oka.

2021. július 21. 09:54

Az állami céget kellene okolni a lassú gázvezetékcsere miatt, ehelyett a városvezetést hibáztatja Német Ferenc szegedi fideszes képviselő

Mélyen elkeserítő, hogy Német Ferenc szegedi fideszes önkormányzati képviselő a Szegedmán a városvezetést okolja azért, hogy egy hónapja cserélik a gázvezetéket a Kossuth Lajos sugárúton.

Azt írta a Délmagyarországban lakó, a kormány médiaholdingjába, a Mediaworksbe még inkább betagozódó lap, hogy „már több mint egy hónapja fel van túrva a Kossuth Lajos sugárút, a munkások heti 1-2 napot dolgoznak, alkalmanként 2-3 órás műszakban, de előfordul, hogy 4-5 napig semmilyen munkavégzés nem történik – ecsetelte tapasztalatait a fideszes önkormányzati képviselő.”

Csakhogy erről egyáltalán nem tehet a szegedi önkormányzat.

Német Ferenc akár Móricka: mindig mindenről ugyanaz jut eszébe (fotók: Iványi Aurél)

Megkerestük az illetékes gázműveket, akik ezt válaszolták:

„Szegeden a Kossuth Lajos sugárúton két szakaszon végez hálózatrekonstrukciós munkát az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. A rekonstrukciós munkák során az acélvezetéket korszerű műanyag vezetékre cserélik.

Az első szakasz a Párizsi körút és a Vadász utca között valósul meg, itt már a helyreállítás zajlik (betonozás, aszfaltozás), tehát napokon belül befejeződnek a munkálatok. A második szakasz a Francia utca és Feltámadás utca között van, itt másfél hete elkezdődtek a rekonstrukciós munkák és várhatóan augusztus közepén fejeződnek be.”

Azaz a nagykörúton túl is dolgoznak a gázvezetékek cseréjén.

Kérdeztük azt is az MVM csoporttól, hogy pontosan kik végzik a felújítást, de erre elfelejtettek válaszolni. A kordonokon, szalagokon Sade felirat olvasható, de ők valószínűleg csak alvállalkozók. Ha kell egy gázos az országban, aki nagy beruházásokat meg tud csinálni, pontosabban elnyerni ezekre a pályázati pénzeket, az a Mészáros és Mészáros Kft.

Azaz könnyen lehet, hogy Német Ferencnek sokkal inkább okolnia kellene az állami szolgáltatót meg Magyarország vőlegényét, és cégét a munka lassúsága miatt. Ekkora mellényúlása Szegeden legutóbb Kocsis Máténak volt: a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a szúnyogok miatt bosszankodott, miközben pártjának és kormányának kellene gondoskodnia ennek az állami feladatnak az elvégzéséről.

gszl