Autókat, bicikliket kaptak a megyei polgárőrök

Újszegeden például bringával könnyebb közlekedni sok helyen, mint autóval.
Cservenák Zoltán

2021. november 06. 13:35

Autókat, bicikliket kaptak a megyei
polgárőrök

Kilenc használt rendőrségi autót, két új kocsit és 21 biciklit kaptak a Belügyminisztériumtól a Csongrád-Csanád megyei polgárőr szervezetek pénteken.

 

Túrós András nyugalmazott rendőr altábornagy, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke azt mondta a Szeged Televíziónak: motiválni kell a polgárőr egyesületeket, amit azzal is el lehet érni, hogy eszközöket kapnak, és nem mindent saját maguknak kell biztosítani a szolgálathoz.

 

Túrós András azt is elmondta, Magyarországon nagyjából 65 ezer polgárőr teljesít szolgálatot, idén eddig 1800-an jelentkeztek hozzájuk. Az országos elnök ugyanakkor kevesli a fiatalok létszámát, szeretné, hogy legalább 10 ezer fiatal szolgáljon polgárőrként, így az utánpótlás is biztosított lenne.

 

Pintér Nóra az Újszegedi Polgárőr Egyesület elnöke a Szeged Televíziónak azt mondta: az újszegedi töltésen és a ligetben is könnyebb kerékpárral járőrözni, mint autóval.

 

Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

 

A rendőrség kapcsolata jó a polgárőrökkel, akik sokszor segítik a rendőrök munkáját. Az ünnepélyes eszközátadón Polyák József Zsolt Csongrád-Csanád megyei rendőrfőkapitány is részt vett.

Tovább olvasom