Autóból nyitottak tüzet London két legnagyobb vasútállomása között

A szombat esti végleges adatok szerint hatan sérültek meg a brit főváros központjában történt lövöldözésben. A sérültek között két gyerek is van, egyikük állapota életveszélyes.
Garai Szakács László

2023. január 15. 09:23

Autóból nyitottak tüzet London két
legnagyobb vasútállomása között

A Scotland Yard első tájékoztatásában három nő és egy hétéves kislány sérüléséről számolt be. A londoni rendőrség részletes késő esti ismertetésében azonban már az áll, hogy négy felnőtt nő és két kislány sérült meg.

 

A lövéseket az egyelőre ismeretlen tettesek egy mozgó járműből adták le Camden városrészben, a két legnagyobb londoni pályaudvar, a Euston és a King's Cross-St. Pancras közötti utcában, a St. Aloysius katolikus templom közvetlen közelében. A templomot, ahol éppen gyászszertartás zajlott, kiürítették és a környező utcákat lezárták.

 

A jármű elhajtott a helyszínről, őrizetbe vétel egyelőre nem történt, a tettesek kiléte és indítéka nem ismert. A Scotland Yard beszámolója szerint egy 41, egy 48 és egy 54 éves nőt nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A 48 éves sebesült sérülései a vizsgálatok alapján maradandónak bizonyulhatnak. Szombat estére a mentők tájékoztatásából kiderült, hogy a helyszínről egy 21 éves nőt is kórházba vittek, de az ő állapota sem életveszélyes. Egy 12 éves lányt könnyebb lábsérülésekkel vittek kórházba, de őt ellátása után hazaengedték. A lövöldözésesben megsérült hétéves kislány állapota a Scotland Yard szombat esti tájékoztatása szerint életveszélyes.

 

(MTI)