Ausztrál légiósát amerikaira cserélte a Szedeák

Nyáron érkezett a Szedeákhoz Jesse Hunt, azonban most szerződést bontott vele a csapat. A távozót egy amerikai légióssal pótolják, Rashun (Rásán) Davis érkezik a Tisza-partra, akinek nem ismeretlen a magyar bajnokság, hisz két évvel ezelőtt a Kaposvárt erősítette.
Vass Imre

2022. január 19. 16:28

Ausztrál légiósát amerikaira cserélte a Szedeák

A Naturtex-SZTE-Szedeák szerdán jelentette be, hogy szerződést bontott Jesse Hunt -tal. A 24 éves ausztrál játékos 16 bajnokin lépett pályára a szezonban. Kardos Péter, a klub elnöke szerint Hunt egy kiváló védőjátékost ismertek meg, azonban támadásban nem azt nyújtotta, amit elvártak tőle. Mivel a csapat jelenlegi keretével a jó védekezés megoldható, ezért inkább egy ponterősebb, a támadásban jobban használható játékos igazolása mellett döntöttek, aki többek között Persos tehermentesítésében is szerepet tud játszani.

 

A klubnál tehát továbbra is négy légiós játszik majd, hiszen a távozó helyére az amerikai Rashun Davis érkezett. A 28 éves, 182 cm magas, egyes és kettes poszton bevethető kosaras legutóbb a bosnyák első osztályban, a Sloboda Tuzla csapatában játszott. Nem ismeretlen számára a magyar bajnokság sem, hiszen a 2019-2020-as idényben a Kaposvárt erősítette. 

 

Rashun Davis kedden érkezett meg Szegedre és ma már edzett is új csapatával. Elmondta a Szegdeákot nem nagyon ismeri, de a magyar bajnokságot igen. Reményei szerint játékával hozzá tud majd járulni a csapat sikeréhez. Elsősorban a gyors játékot szereti és a védekezésből is ki tudja venni a részét. Hozzátette, igyekszik majd a legjobb tudásának megfelelően megcsinálni azt, amit majd a stáb kér tőle.

 

A csapat legközelebb Oroszlányban lép pályára a bajnokságban szombaton. Az ellenfél csak egy ponttal van lemaradva a tabellán a Szedeáktól, így nagyon fontos lesz ez az összecsapás. Simándi Árpád vezető edző reméli, hogy az új játékos papírjai addigra rendben lesznek és pályára tud majd lépni.