Átszervezésekkel, túlórával indult újra idén a közoktatás

Elkezdődött a tanítás a téli szünet után, de egyelőre nagy a káosz. Az EMMI szerint a pedagógusok egy százalék nem vette fel az oltást, a szakszervezetek szerint ez jóval több lehet a valóságban. Szegeden az iskolák fenntartói nem nyilatkoznak, hány dolgozót küldtek fizetés nélküli szabadságra. A PDSZ helyi képviselőjétől tudtuk meg, hogy itt is vannak problémák.
Várnai Adrienn

2022. január 04. 11:55

Átszervezésekkel, túlórával indult
újra idén a közoktatás

Sok szülő lélegzett fel egyszerre ma reggel iskolakezdéskor a megkönnyebbüléstől, hogy munkába álltak a gyermeküket tanító pedagógusok. Akik ugyanis nem oltatták be magukat, azok többsége is orvosi igazolással mentességet kapott a vakcina felvétele alól. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának hétfői közleménye szerint így a tanárok egy százaléka esett ki a munkából az oltás elutasítása miatt. Ez országosan mintegy 1500 pedagógust jelenthet. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének szegedi képviselője szerint mivel egyébként is 12 ezer pedagógus hiányzik a rendszerből, ez a további egy százalék könnyen az oktatás minőségének rovására mehet.

 

Guba János információi szerint a Szegedi Szakképzési Centrum dolgozói közül december közepéig harminckilencen nem oltatták be magukat, köztük húsz pedagógus. Kértünk adatokat a centrum vezetőjétől és a tankerülettől, hány szegedi dolgozót küldtek fizetés nélküli szabadságra, de nem adtak információt.

 

Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

 

Nyitóképünk illusztráció.

Címlapon

mutasd mind