Átszáguld egy hidegfront a fejünk felett

Délelőtt emiatt lesz néhány felhő az égen, de mivel tényleg rohan a front, délutánra már újra csak a napot látjuk, ha felnézünk.
Garai Szakács László

2022. október 19. 06:56

Átszáguld egy hidegfront a fejünk
felett

Egyelőre csak gomolyfelhőket hozott délelőttre a front, de készüljünk, mert egyre több ilyen lesz és egyre gyakrabban. És lassan nemcsak néhány plusz felhőt terel Szegedre az újabb meg a még újabb hidegfront, hanem szép lassan hozzák a hidegebb levegőt is. Ma még szép időnk van: öt fokról, tizenkilenc fokig melegszik fel a levegő, éjszaka tizenegy fokban alhatunk el. A szél napközben északnyugatról és észak-északnyugatról fúj a legtöbbet a délelőtt közepén erősödik fel és aztán úgy is marad – ez a felerősödés nem jelent szélviharokat, csak érezzük majd, hogy érdemben mozog a levegő. Eső ma sem esik.

 

A levegőminőség közepes, bízzunk benne, hogy ez a front és vele a szél egy kicsit kisöpri a szálló port Szegedről. A pollenhelyzet tegnaphoz képest nem javult, de így is sokkal kedvezőbb, mint három-négy napja volt.

 

 

Ez még egy sétálós, teraszozós nap, igaz, a teraszok egyre kisebbek... De ha teheti üljön le egy asztalhoz, vagy üljön be egy kávéra, teára a barátaival, kollégáival, ne rohanjanak haza, ha nem muszáj.