Átadták az első felújított idősek klubját a Gáspár Zoltán utcában: hamarosan újabb öt követi a sorban

Hat szegedi idősek klubja újult meg az elmúlt hónapokban összesen 430 millió forintból. Az elsőt hétfőn délután vehették birtokba az idős emberek a Gáspár Zoltán utcában. A fejlesztés befejezését követően az országban Szegeden lesz a legkorszerűbb az idősek nappali ellátása.

2021. augusztus 09. 17:51

Egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően két éve kezdődött a szociális alapellátás nagyszabású fejlesztése Szegeden. A Szegedi Kistérség Többcélú Társulás uniós pályázaton nyert 700 millió forintot a szegedi szociális alapellátás korszerűsítésére, amit az önkormányzat 200 millió forint önerővel egészített ki.

– Százhatvan millió forintból tavaly zöldberuházásban készülhetett el a Kaszás utcában az Idősek klubja, ami a városrészben élő idős embereknek biztosít napközben kulturált elhelyezési és étkezési lehetőséget. Háromszázmillió forintból pedig teljesen megújult és ki is bővült a Kálvária sugárúti idősek otthonának főzőkonyhája. Ezzel párhuzamosan hat szegedi idős klub teljes korszerűsítése is elkezdődött, az elsőt ma kapják vissza az Északvárosban élő idősek – mondta a hétfői klubavatón Szabó Sándor országgyűlési képviselő.

Az elmúlt hónapokban Szegeden 430 millió forintból összesen hat helyen – az Alsókikötő soron, a Gáspár Zoltán, a Kereszttöltés, a Dáni János utcában, valamint a Kossuth Lajos sugárúton és a Bölcs utcában – található idősek nappali ellátóhelyét újították fel és korszerűsítették.

Az első elkészült épületet hétfőn ünnepség keretében vehették birtokba a gondozottak.

Szabó Sándor, Szeged országgyűlési képviselője és Tóth Károly a városrész önkormányzati képviselője: 900 millió forintból fejlesztette a szociális ellátórendszerét a város. A nyitóképre vagy ide kattintva nézze meg Iványi Aurél fotóit!

A városrész önkormányzati képviselője, Tóth Károly a felújításról elmondta, 55 millió forintból teljesen megfiatalodott a Gáspár Zoltán utcai panelépület aljában található klub.

Egy energetikai korszerűsítés során kicserélték a nyílászárókat, felújították a gépészetet és az elektromos hálózatot, festettek, kicserélték a padlóburkolatokat, akadálymentesítettek és rokkant parkolót alakítottak ki az épület előtt. Új búrokat is vásároltak, Tóth Károly pedig képviselői alapjából egy laptoppal is meglepte a rendszeresen idejáró hatvan idős embert az ünnepségen.

A következő hetekben szinte minden városészben sorra vehetik majd birtokba az ott élő idősek a tetőtől talpig megújult, korszerű klubokat.

A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása és a szegedi önkormányzat 900 millió forintos szociális fejlesztési programjának befejezését követően az országban Szegeden lesz a legkorszerűbb az idősek nappali ellátása, ami több száz szegedi nyugdíjas mindennapi életét teszi szebbé és kényelmesebbé.

rag