Aszfaltoznak a Fő fasoron, változik a forgalmi rend pénteken

Március elején bontották föl az útburkolatot a Fő fasoron a Wallisch Kálmán utcánál, ezt állítják helyre.
Aszfaltoznak a Fő fasoron, változik a forgalmi rend pénteken

Aszfaltozás miatt március 26-án, pénteken – a tervek szerint – 8 órától 14 óráig a Fő fasor egyirányú lesz a Wallisch Kálmán utcától a Tanács utcáig, és ezen a szakaszon részben félpályán lehet haladni. A másik irányból érkező, a Belváros felé tartó forgalmat a Fő fasorról a Tanács utcára terelik. 

A buszok mindkét irányban továbbra is a Fő fasoron járnak. 

A forgalomkorlátozás a mellékutcákat is érinti: a Wallisch Kálmán és a Thököly utcából csak jobbra, a Tanács utcából pedig csak balra lehet kikanyarodni a Fő fasorra. 

Az aszfaltozás miatt a Fő fasor kerékpárútja sem járható egy rövid szakaszon. 

A forgalmi rend ideiglenes megváltozásáról jelzőtáblák tájékoztatják a közlekedőket, és a munkálatok ideje alatt 30 kilométer/órás sebességkorlátozás lesz az érintett területen.

Az önkormányzat kéri, hogy mindenki türelmesen közlekedjen, és a szokottnál is jobban figyeljenek a jelzőtáblákra.

A Fő fasoron zajló munka a belterületi csapadékvíz-elvezetés fejlesztésének része. A tavaly novemberben elkezdődött építkezés Újszegedet, Kiskundorozsmát és Marostő városrészt érinti. 

A korszerű esővíz-elvezető csatornák építésére és a kiskundorozsmai Bánomkerti csapadékvíz-főgyűjtő csatorna felújítására, kapacitásának bővítésére nettó 1 milliárd 334 millió forintot fordít a szegedi önkormányzat. Ebből 1 milliárd 50 millió forintot tesz ki az európai uniós támogatás, 190 millió forint az önkormányzat saját forrása, és a Szegedi Csatornamű Társulat is hozzájárul a fejlesztéshez 94 millió forinttal.

Tovább olvasom