AstraZeneca-oltásra is lehetett időpontot foglalni

Azért csak lehetett, mert gyakorlatilag elérhetetlenek a májusi időpontok.

2021. április 28. 17:52

AstraZeneca-oltásra is lehetett időpontot foglalni

Úgy tűnik ismét működik az időpontfoglalás az oltásra, legalább is kollégánk most sikerrel járt.

Korábban írtuk

A Telex írta meg egy olvasói jelzés alapján, hogy a Sinpharm mellett már az AstraZeneca vakcináiért is lehet időpontot foglalni. Mutatnak is egy olvasói fotót, amin láthatók május 3-i  időpontok. Ezt:

Mi is kaptunk olvasói jelzést, hogy van lehetőség a foglalásra, de úgy néz ki, valami „elromlott”, mert a Szeged.hu olvasója már nem tudott foglalni egy májusi időpontot sem. Íme:

Közben azt az információt kaptuk, hogy elfogyhattak az időpontok.

Egy másik olvasónk jelezte, hogy desktopon nem működik az oldal, de mobilon igen. Valóban, mobilon lehet időpontot választani, viszont úgy tűnik, ezek valóban beteltek május 5-éig.

Ahogy az Európai Unió és Angela Merkel német kancellár még tavaly októberben előre jelezte, a második negyedévtől tömegével áll majd rendelkezésre vakcina az unióban. A Pfizer folyamatosan szállít, most is érkezett 355 ezer adag, eddig összesen 2,5 millió vakcinát küldtek Magyarországra. Az AstraZenecából pedig 343 adag érkezik a jövő héten, valószínűleg ezt akarják elhasználni. Kínai vakcinából 1 millió, oroszból közel 500 ezer adag jött.

Címlapon

mutasd mind