Árnyékolókat kaptak az Anna-kútnál a megállók: kényelmesebb lesz nyáron várni a villamost

Aki várakozott már villamosra a nyári negyven fokban, az tudja, milyen rekkenő hőség uralkodik például az Anna-kúti megállóban, ahol a járdaszigetre nem lehet fákat ültetni. A megállót folyamatosan süti a nap, a felforrósodott beton pedig még este is ontja magából a forróságot. Ezen a problémán igyekeztek segíteni, amikor napokban a Tisza Lajos körúti megálló két esőbeállójára árnyékolókat feszítettek ki.
Rafai Gábor

2022. május 20. 15:10

Árnyékolókat
kaptak az Anna-kútnál a megállók: kényelmesebb lesz nyáron várni a villamost

Kézenfekvő megoldás lenne fákkal beültetni ezt a részt is, erre azonban nincs lehetőség a járdaszigeten, mert a közlekedési rendet is zavarnák a növények és az életterük is nagyon kevés lenne a betonrengetegben.

 

Fotók: Szabó Luca

 

Az SZKT szakemberei tavaly feszítettek ki először a két megállóba árnyékolókat az ott lévő esőbeállók alá, és a tapasztalat azt mutatta, örömmel fogadták és megszerették a szegediek, hogy nem a tűző napon, hanem valamelyest árnyékban tudják várni a villamosokat. Most pedig a nyár közeledtével ismét a helyükre kerültek a napvédők. A tervünk az, hogy még az idén folytatjuk ezt a programot, szeretnénk a Kossuth Lajos sugárút minden megállóját felszerelni ilyen mesterséges árnyékolókkal, mert egyik helyen sincs természetes védelmet adó fa. Aki már várakozott buszra vagy villamosra nyáron ezekben a megállókban, tudja, milyen elviselhetetlen tud lenni a hőség

 

– mondta Mihálik Edvin, a Zöld Város Programért felelős tanácsnok.