Arany Rózsa-díjas lett Szeged a Virágos Magyarország pályázaton

Országos elismerést kapott Szeged a városi zöldterületeinek gondozásáért.
Bod Péter

2022. november 22. 14:15

Arany Rózsa-díjas lett Szeged a
Virágos Magyarország pályázaton

– Szeged évtizedek óta komoly hangsúlyt fektet városi zöldterületeinek gondozására és fejlesztésére – mondta el Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármester a Szeged.hu-nak és a Szeged Televíziónak. Hozzátette, hogy az elmúlt években is nyert a város a Virágos Magyarország pályázaton, amelynek kiírója ezúttal is a Magyar Turisztikai Ügynökség volt.

 

Több kategóriában lehetett pályázni a hazai önkormányzatoknak, és mint kiderült, közel négyszázan helyhatóság kandidált is a díjakra. Ezek sorában Szeged Országos Arany Rózsa minőségi díjat kapott: regionális összevetésben értékelték az egyik legjobbra a szegediek teljesítményét.

 

– A Magyar Turisztikai Ügynökség díjait nem bemondásra ítélik oda – fogalmazott Nagy Sándor. Az évente kiírt pályázat zsűrije valamennyi pályázó esetében a helyszínen szerzett tapasztalatai alapján értékel, és hozza meg döntését.

 

 

Szeged idén a kiemelt városi zöldterületek kategóriájában pályázott a Virágos Magyarország versenyen, ami ebben az esetben kifejezetten a belvárosi zöldterületek gondozására és minőségére vonatkozott.

 

Az erkölcsi elismerés mellett Szeged 300 ezer forintos virágvásárlási utalványt nyert. Így talán még igazabb lesz a mondás: virágozzék száz virág.

 

Szegeden biztosan.

 

Nyitóképünk Iványi Aurél illusztrációja.

Címlapon

mutasd mind