Áramot akart vezetni a zárkaajtóba két fogvatartott Szegeden, vádat emeltek ellenük

Börtönőrnek akartak halálos áramütést okozni, mert nem kaptak kávét és cigit.
Kovács M. Norbert

2022. január 13. 09:33

Áramot akart vezetni a zárkaajtóba két fogvatartott Szegeden, vádat emeltek ellenük

Vádat emeltek két fogvatartott ellen, aki áramot akart vezetni a zárkaajtóba, hogy így álljon bosszút a felügyelőkön – tájékoztatott a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség csütörtökön. A főügyészség közölte: a két férfit emberölés előkészületének bűntettével vádolják mint visszaesőt és többszörös visszaesőt.

 

A két, jogerős szabadságvesztés büntetését Szegeden töltő vádlottnak 2020. szeptember 18-ára nem maradt kávéja és dohánya, mert a cellatársaik elfogyasztották, és pénzük sem volt a pótlásra. A felügyelők pedig nem engedték, hogy kávét és cigarettát más fogvatartottak juttassanak el a zárkájukba.

 

Emiatt azt beszélték meg, hogy a cellában levő hosszabbítót megbontják, egy vezetékdarabot csatlakoztatnak az egyik konnektorba és a fém zárkaajtó kilincsébe azért, hogy az ajtóhoz legközelebb hozzáérő felügyelőnek halálos áramütést okozzanak. A két elítélt a megbeszélteknek megfelelően egy késsel még aznap délelőtt megbontotta a hosszabbítót és a vezetékeket kihúzta.

 

A tervüket a vádirat szerint azért nem tudták végrehajtani, mert a zárkafelelős elvette tőlük a hosszabbítót, összedarabolta és a kukába dobta a vezetéket, a történteket pedig jelentette.