Apró, de fontos lépések a gyermekszegénység elleni küzdelemben – Szabó Sándor 150 ezer forint vitt a Karitáció Alapítványnak

A segítség, az adomány mindig jól jön. Különösen az olyan ínséges időkben, amilyen a mostani. Szeged baloldali országgyűlési képviselője, Szabó Sándor 150 ezer forinttal segíti a Karitáció Alapítvány - Gyógyító Bohócdoktorokat.
Bod Péter

2022. február 10. 17:02

Apró, de fontos lépések a gyermekszegénység elleni küzdelemben
– Szabó Sándor 150 ezer forint vitt a Karitáció Alapítványnak

A gyerekszegénység elleni küzdelem meghatározó a politikai és közéleti szerepvállalásomban – mondta el a Karitáció Alapítvány székhelyén az összeg átadóján Szabó Sándor országgyűlési képviselő, egyben országgyűlési képviselő-jelölt.

 

Parlamenti mandátuma 2014-es megszerzése óta kiemelt feladatának tekinti a szegénység és ezen belül a gyermekszegénység elleni küzdelmet – mondta el a helyszínen a Szeged.hu-nak.

 

Korábban más adományok mellett iskolakezdési támogatással, élelmiszercsomagokkal segítették a rászoruló családokat, tisztítószerekkel a szociális intézményeket. A MSZP országgyűlési képviselői által létrehozott Szolidaritási Alapba (amely 2018 óta létezik) fizetik be folyamatosan a béremelésük összegét, és ebből fedezik segélyakciókat.

 

Hosszabb ideje figyelemmel kísérték a Karitáció Alapítvány munkáját, és azt megismerve döntöttek úgy, hogy 150 ezer forinttal támogatják a munkájukat – tudtuk meg.

 

A járványhelyzet miatt az bohócdoktorok nem járhatnak be a szegedi, szentesi, hódmezővásárhelyi, makói és kecskeméti kórházak gyerekosztályaira, ennek ellenére a Karitáció Alapítványt megtalálták a feladatok – mondta el érdeklődésünkre Gere Anikó Mónika, az alapítvány programkoordinátora.

 

 

Sokan kerültek anyagilag nagyon nehéz, kiszolgáltatott helyzetbe, döntően a járvány hatásai miatt. Nehezen feldolgozható emberi tragédiákkal szembesülnek a mindennapi munkavégzésük során.

 

Mint a programkoordinátor szavaiból kiderült olyan gyerekek ellátásában is vállalnak szerepet, aki egyik vagy mindkét szülőjüket elvesztették a járvány következtében.

 

Fogadj örökbe egy családot programjukban egy-egy adományozót hoznak össze egy-egy családdal, így teremtve meg a lehetőséget a rendszeres segítségnyújtásra, viszonylag hosszú időn keresztül. Kérdésünkre Gere Anikó Mónika elmondta, hogy nem kizárólag a segítségnyújtásra szorulók száma nőtt, hanem az adományozóké az elmúlt másfél-két évben.

 

Legutóbbi egyik nagyon sikeres akciójuk a kórházban ápolt gyerekeknek összegyűjtött 20 ezer darab tábláscsoki volt, amelyet futárszolgálat segítségével küldtek el a címzetteknek.

 

A most kapott 150 ezer forint felhasználására kész elképzelésekkel rendelkeznek.