Április 12-éig meghosszabbították Szabó Bálint letartóztatását

Az ügyészség indítványára marad még egy hónapig letartóztatásban az önkormányzati képviselő.
Garai Szakács László

2023. március 13. 10:21

Április 12-éig meghosszabbították
Szabó Bálint letartóztatását

Március 12-éig élt a korábbi letartóztatás. Szabadi Péter osztályvezető ügyész, helyettes szóvivő arról tájékoztatott, hogy

 

„a hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen folyamatban lévő eljárásban – az ügyészség indítványára – a bíróság a gyanúsított letartóztatását 2023. április 12. napjáig meghosszabbította.”

 

Az indítvány ebből a szempontból változatlan:

 

 

ezt nyújtották meg még harminc nappal.

 

Megírtuk, 2022. november 12-én tartóztatták le Szabó Bálint önkormányzati képviselőt Budapesten: egy gyorsétteremnél állította elő a rendőrség, majd az ügyészség őrizetben vette. Aznap Szabó Bálintnak meg kellett jelennie Budapesten a Budai Központi Kerületi Bíróságon (BKKB). Odaért, de elkésett, az ülést, amire várták, nem tartották meg a BKKB-n, ügyét a bíróság egyből visszaadta az ügyészségnek. Ezután állította elő a rendőrség.

 

Azóta van letartóztatásban.

 

Szabó Bálint ellen a fenti ügyön túl két eljárás van még folyamatban:

  • az egyik az Anna-kúti parkolás, amikor a koronavírus-járvány alatt a kereszteződésben keresztbe állt a síneken, akadályozva ezzel a villamosközlekedést,
  • illetve hatóság félrevezetése miatt is felelnie kell: ez az a bizonyos makói történet, amikor futni indult a Ligetbe, ahonnan elrabolták.