Apagyilkos volt-e Grósz Károly? – ezt a kérdést feszegeti Medgyesi Konstantin új könyve

Szegeden mutatják be az országban elsőként Medgyesi Kostantin frissen megjelent könyvét, az Apagyilkosságot, amely Kádár János és Grósz Károly egymás elleni hatalmi küzdelméről szól. Hiánypótló mű született.
Bod Péter

2022. november 21. 14:43

Apagyilkos volt-e Grósz Károly? –
ezt a kérdést feszegeti Medgyesi Konstantin új könyve

Pontosan jelölte ki kérdéseit, és ezek többségére megbízható és használható választ adott nemrég megjelent könyvében, az Apagyilkosságban Medgyesi Konstantin, történész, szociológus, egyetemi adjunktus, a Móra Ferenc Múzeum tudományos igazgatóhelyettese, akinek kötetét csütörtökön (november 24-én) 18 órától mutatják be a Fekete Házban a Rubicon-est keretében.

 

Az Apagyilkosság – Kádár János és Grósz Károly küzdelme című kötet egyebek mellett arra keresi a választ, hogyan választott utódot magának az MSZMP néhai első titkára, és arról is, kik közül választhatott. Miért vált sürgetővé az utód megtalálása, nevezhető-e Kádár a politikai örökösének Grósz Károly? Ahogyan az a kérdés is megválaszolására vár, hogy Kádár utóbb jó vagy rossz döntésnek gondolta, hogy éppen Grósz Károly mellett döntött.

 

 

Az Open Books Kiadónál megjelent könyv ezekben a napokban került a könyvesboltokba, amelyről a szerzőt Péterfi Gábor, a Rubicon Intézet tudományos főmunkatársa kérdezi.

 

Medgyesi Konstantin a Szeged Televízió Körút című műsorában már beszélt a könyve születéséről.