Annyira közel volt az első idei kosárbravúr, de aztán jött a hosszabbítás: Arconic-Alba Fehérvár–Naturtex-SZTE Szedeák 102–95

Negyvennyolc másodperccel a vége előtt kilenc ponttal vezetett a Szeged, innen mentett döntetlenre a Fehérvár úgy, hogy a végén a vendégeknek volt labdája a győzelemhez. A hosszabbítás már egyértelműen a hazaiaké volt.
Garai Szakács László

2022. október 15. 21:07

Annyira közel volt az első idei
kosárbravúr, de aztán jött a hosszabbítás: Arconic-Alba
Fehérvár–Naturtex-SZTE Szedeák 102–95

Arconic-Alba Fehérvár–Naturtex-SZTE Szedeák 102–95 (19–20, 18–18, 20–17, 30–32, 15–8) – hosszabbítás után

Tippmix Férfi NB I. A csoport, 4. forduló. Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, vezette: Benczur Tamás, Söjtöry Tamás, Makrai Márton.

Arconic-Alba Fehérvár: DeCoesy 7/3, Ford 21/3, Philmore 20/12, Pongó 11, Somogyi 12/3. Csere: Balsay, Kemp 4, Takács Mi., Takács Ma. 2, Vojvoda 25/3. Vezetőedző: Matthias Zollner

Naturtex-SZTE Szedeák: Bognár 23/3, Desi Washington 18/12, Kovács 7/3, Polányi 3/3, Stravolah 21/3. Csere: Balogh 1, Filipovic 2, Kerpel-Fronius, Person 20/15. Vezetőedző: Simándi Árpád.

Kipontozódott: DeCoesy (34.)

 

Negyedik negyed, 9 perc 8 másodperc: Stravolah középtávoli dobása jó, rá is vernek a kezére, így jöhet még egy büntető, 78–86. A Szedeák montenegrói védője másodpercnél bedobja a bónuszt, 78–87.

 

Ötvenkét másodperc volt hátra ekkor az alapszakasz negyedik fordulójának fehérvári meccséből.

 

Mégsem nyert a Szedeák.

 

Ugyanis

  • 9 perc 12 másodpercnél Pongó mindhárom büntetőjét bedobja Bognár személyi hibája után, 81–87,
  • 9 perc 23 másodpercnél Vojvoda labdát szerez Desi Washingtontól, majd két másodperc múlva felteszi, kosár, 83–87,
  • továbbra is letámad az Alba, 9 perc 29 másodpercnél Somogyi szerzi meg a labdát Kerpel-Froniustól, Person odacsap, mi mást tehetne, Somogyi mindkét dobása jó a vonalról, 85–87,
  • Simándi Árpád időt kér,
  • az időkérés után Person egyből eladja a labdát, Ford viszont kihagyja az egyenlítést jelentő dobást 9 perc 36-nál, csakhogy a pattanót a hazaiak gyűjtik be, Zollner is azonnal időt kér,
  • az utolsó nagy fehérvári megbeszélés után a támadás Vojvodára jön ki, aki 9 perc 49 másodpercnél nem hibázik a festékből 87–87,
  • tizenegy másodperce van arra a Szedeáknak, hogy negyvenegy másodpercnyi horrort elfeledtessen, de 9 perc 59 másodpercnél Desi Washington hiába emeli rá, nem talál be.

 

Ezt az utolsó percet még meg kell tanulnia a Szedeáknak megnyerni. Ez most nagyon nem sikerült, a hosszabbításban meg már nem voltak ott a pályán Bognárék, azt végig vezetve nyerte meg az Alba, csak az volt a kérdés, hány ponttal győznek végül.

 

Nagyon nagy kár ezért a meccsért.

 

A csapat honlapján így nyilatkozott a vezetőedző, Simándi Árpád és Bognár Kristóf.

Simándi Árpád: – Egy megnyert meccset adtunk ki a kezünkből... De roppant büszke vagyunk magunkra, mert harminckilenc és fél percen keresztül végrehajtottuk, amit megbeszéltünk. Gratulálok az Albának, de a saját csapatomnak is! Föl kell emelnünk a fejünket, mert ma megmutattuk, hogy jó csapatunk van, emelt fővel távozhatunk Székesfehérvárról. Ezzel az akarattal, ezzel a küzdéssel és csapatjátékkal van keresnivalónk.

 

Bognár Kristóf: – Kettős érzéseim vannak, mert kiesett egy fontos láncszemünk, a centerünk nélkül játszottunk, mégis partiban voltunk, sőt, szerintem ez a meccs a miénk volt, mi buktuk el. A végén nagyon pontatlanok voltunk, akkor kellett volna talán higgadtabban játszanunk. A hosszabbításban kijött, hogy akkor már az Alba volt mentális fölényben, mi pedig kapkodtunk továbbra is. Gratulálok az Albának, köszönjük a szurkolóinknak, hogy elkísértek bennünket!

 

A Szedeák továbbra is nyeretlen, csütörtökön itthon a Honvéd ellen szerezhetik meg első győzelmüket. Meg kéne lennie (végre).

Címlapon

mutasd mind