Anasztázia Csurakova orosz szoprán és Alessandro Misciasci olasz zongorista is fellép a szegedi Szent Gellért Fesztiválon

Szeged-Csanádi Egyházmegye első püspöke, Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódva komolyzenei fesztivált rendeznek csütörtöktől Szegeden.
Cservenák Zoltán

2022. szeptember 19. 20:51

Anasztázia Csurakova orosz szoprán és Alessandro Misciasci olasz zongorista is fellép a szegedi Szent Gellért Fesztiválon

Az október 2-ig tartó fesztiválon olyan művek csendülnek fel, amelyek Szeged gazdag zenei életét tovább színesítik, és igazi komolyzenei ritkaságok. A koncertek különleges hangulatát a szegedi dóm egyedülálló akusztikája biztosítja.

 

  • A fesztivál szeptember 22-én a székesegyházban a szegedi Solis Consort barokk estjével indul, ezen J. S. Bach és Vivaldi művei csendülnek föl. A rendezvényen két további kamarazenekari koncertet tartanak.
  • Szeptember 26-án Anasztázia Csurakova orosz szoprán, Alessandro Misciasci olasz zongorista, valamint Kokas Dóra csellista és Balog József zongorista lép színpadra.
  • Szeptember 30-án pedig Görög Noémi és Görög Enikő zongoristákat, valamint Yoon-Hee Kim dél-koreai hegedűművészt hallhatja a közönség.

 

A három szimfonikus zenekari koncerten a Szent Gellért Akadémia Zenekarának fúvósai és az Anima Musicae Kamarazenekar szerepelnek, hazai és külföldi szólistákkal. A hangversenyeket Yoon Kuk Lee dél-koreai karmester dirigálja.

 

A fesztiválon két tudományos előadásra is várják az érdeklődőket: szeptember 29-én Párducz Árpád, Janka Zoltán és Pál József professzorok komplex módon mutatják be a zene és a tudomány összefüggéseit, egyebek mellett szó esik majd, Dante halálának 700. évfordulójához kötődően, az itáliai költő, filozófus és a zene kapcsolatáról.

 

A fesztiválhoz minden évben tartozik jótékonysági rendezvény. Az eseménysorozat zárásaként október 2-án a dómban a Korábban Érkeztem Alapítvány javára ad hangversenyt a Szegedi Szimfonikus Zenekar, amelyet Gyüdi Sándor vezényel.

Címlapon

mutasd mind