Ámokfutás a heidelbergi egyetemen: egy embert megölt, hármat megsebesített az egyik diák

A támadó önmagával is végzett.
Kovács M. Norbert

2022. január 24. 22:02

Ámokfutás a heidelbergi egyetemen: egy embert megölt, hármat megsebesített az egyik diák

Német hírportálok beszámolói szerint egy puskával felfegyverkezett férfi lövöldözni kezdett a heidelbergi egyetemen, az orvostudományi kar egyik előadóteremében, majd végzett magával. Az illetékes mannheimi rendőrkapitányság közleménye szerint az ügyről gyűjtött első adatok alapján az elkövetőnek nem voltak társai.

 

A dpa hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy az ámokfutó az egyetem hallgatója volt. Több fegyvere volt, előadás közben rontott be a terembe. Négy embert talált el. Egyikük a kórházba szállítás után belehalt sebesüléseibe. A nyomozás első megállapításai szerint az ámokfutó tettének nem voltak politikai vagy vallási indítékai.

 

Az eset Heidelberg Neuenheimer Feld nevű negyedében történt, ahol az egyetem orvostudományi és természettudományi kara, valamint az egyetemi klinika működik. A környéket lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság helyszíni beszámolója szerint ugyan a veszélyhelyzet megszűnt, de a rendőrség terrorelhárító egységek és helikopterek bevetésével is átfésüli a területet.

 

(MTI)