Amit a rubeljobboldal is elismer – Zsadányi Nagy Csaba olvasói levele

Szegedi Tükör

2022. december 11. 13:47

Amit a rubeljobboldal is elismer –
Zsadányi Nagy Csaba olvasói levele

Nem vagyok világszép, de még borsószem-hercegkisasszony sem, mégis ő jut eszembe, amikor a pezsgő belpolitika borsószemei bökik éjjelente a hátamat, akármilyen pihepuha ágyikót vetek magamnak. Orbán Viktor húsz derékalj, húsz pehelydunna ellenére is széttördeli az álmomat, fáradtabban kelek fel, mint ahogy lefeküdtem. Van, hogy szemhunyást sem alszom, mindig nyomaszt valami, reggelre szinte kék-zöld foltos leszek, hiába hallgatom, nézem még éjjel is a média dicsekvéseit, semmi nem segít.

 

Gondolkodom, tehát nyugtalan vagyok. Miben is vagyunk elsők? Az infláció közelíti az 1946-os világrekordot, jelenleg uniós elsők vagyunk huszonegy százalékkal, de még növünk! Nálunk a legdrágább az autópálya-építés, messze lehagyva a horvát hegyeket, alagutakat. A díjak emelése 30–70 százalékos. Lölő és bandája harmincöt évre szóló pénzforrást bérelt, amit talán Ursula von der Leyenék még megfaraghatnak, de már ebben sem vagyok biztos. A verebek szerint báróink már az energiaszolgáltatásba fektetnek be, tőlünk kapott, vissza nem fizetendő közpénzmilliárdokat. Korrupcióban ugyan néhány harmadik világbeli rezsim leszorított minket a dobogóról, de ha megjön az uniós pénzeső, majd előretörünk.

 

Dől a pénz a kormányhoz a világrekord áfa révén, de a bérek arányos, átgondolt rendezésére nem gondolnak, mint ahogy a nyugdíjasok éhenhalásával sem. Mutogatni, félrehazudni tudnak, mindenért az Európai Unió a hibás, nekik kellene az állami feladatot, a közoktatást, a tanárbéreket finanszírozni. A világ legkoncentráltabb médiabirodalma is nálunk van, s azok farvizein, állami hirdetésein kövérre hízott patkányként úszkálnak a dögevők.

 

Kormányunk mindenkit lefizet, MNB-elnököt, sógort, komát, még az egyetemi kuratóriumokat is arra találták ki, hogy milliós zsebpénzeket lehessen lenyúlni. Sínen tartjuk az országot, de jön a recesszió, az elbutulás vonata. Amilyen a nemzetietlen tanterv, olyan az ország, a kinevelt birkák tömege nem veszélyezteti a hatalmat. Különben is, Orbán nem fél, azért találta ki a TEK és a kormányőrség mellé a katonai irodát legfelsőbb védelmi szervként. Bátran utazgat Kipcsakföldre, onnan vált le nem szófogadó minisztereket. Hogy képzeli a géppuskanyelvű akadémikus, hogy szélenergia? A passzátszelet csak én fújhatom! – gondolja.

 

Zűrös ez a háború. Hős felszabadítónk azért annektálta Kárpátalját, hogy ne lehessen még egyszer lengyel–magyar határ, pedig Zrínyi Ilona földjén soha nem éltek sem oroszok, sem ukránok. Voltak, vannak ruszinok, magyarok békében, de az ukránok már a nyelvünket is betiltották, a turulmadarat pedig levetették a vár tornyáról. Azért az agressziót a rubeljobboldal is elismeri.

 

Itt a tél, van ársapkás krumpli, amíg el nem fogy. Most kellene a fideszes aktíváknak zsákban osztogatni, már szegény Jakab sem fog tudni brillírozni vele a parlamentben. Ja, majd elfelejtettem, hogy az ársapkák terén is világbajnokok lettünk!

 

Zsadányi Nagy Csaba

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind