Amikor egy igazi és egy úri parasztgyerek összeáll egy képre – Garai Szakács László jegyzete

Szezonja van a vágásnak és a fotómodellkedésnek is.
Garai Szakács László

2022. január 16. 10:04

Amikor egy igazi és egy úri
parasztgyerek összeáll egy képre – Garai Szakács László
jegyzete

Hetvennyolc nappal a választások előtt Orbán Viktor miniszterelnök úgy döntött, vág egy disznót, hivatalosan. Azaz úgy, hogy mindenki lássa, ő bizony odateszi magát. Kiváló helyszín erre az alföldi tanyavilág, pláne egy olyan választókerület, ahol a korábban semmit nem csináló, észrevehetetlen B. Nagy László helyett – aki annyira láthatatlan volt, hogy csak akkor került a hírekbe, amikor a karanténját megszakítva bement szavazni – egy új jelölt indul. Így jött el szombaton a törzsfőnök Öttömösre, Mihálffy Bélának segíteni. Az rögtön, a miniszterelnöki Facebook-oldalra feltöltött első képről kiderült, Viktor valóban segít, Béla viszont... Régen láthatott disznót ebben az állapotában, de hogy kettőnél kevesebbszer vett részt tevékenyen disznóvágáson az biztos.

 

Mihálffy Béla olyan hitelesen vág disznót a fönti képen, amilyen hitelesen párttársa, Novák Katalin pucolt ablakot annak idején az elhíresült posztjában.

 

Azaz semennyire. Odaállították. Szólt a fotós, hogy „Béla, menj már oda, csinálj már valamit!” És ez tellett Bélától. A főnökén látszik, tényleg tud és szokott rendszeresen disznót vágni, úgy is van öltözve.

 

Mihálffy Béla eközben egy szűkített, slim fit farmerben, egy több tízezer forintos kabátban bököd egy halott állatot.

 

 

Ennél több kellene, ennél komolyabban kellene vennie a falvakban, tanyákon élőket, ahonnan a szavazatai többségét reméli. Így disznót vágni csak az úri parasztgyerekek szoktak, akiknek jellemzően arról szól a disznóvágás, hogy megigyák a pálinkát, körömből is, majd megegyék a hagymás sült vért és elégedetten biccentsenek, amikor a bélbe tekeredik a kolbász.

 

A képeket a miniszterelnök Facebook-oldaláról vettük át

 

Közben béna viccekkel, sztorikkal próbálják szórakoztatni a tényleg dolgozókat, és harsányan röhögnek velük, amikor kell.

Címlapon

mutasd mind