Amerikából és Ázsiából egyre többen mondják le a magyarországi nyaralásukat

A koronavírus-járvány után a hazai turizmus képviselői abban bíztak, végre kilábalnak a szektort sújtó válságból. Azonban az orosz-ukrán háború újra nehéz helyzetet hozott számukra.
Vass Imre

2022. április 09. 20:22

Amerikából és Ázsiából egyre többen mondják le a
magyarországi nyaralásukat

Az utóbbi időben az Európán kívülről érkező turisták egymás után mondják le a kontinensre szóló foglalásukat.

 

Martina Nimac Kalcina, a Horvát Kereskedelmi Kamara Családi Turisztikai Egyesületének elnöke elmondta az év jól kezdődött az országban a turizmus szempontjából, a covid miatti bezárások után rengetegen akartak utazni. Áprilisra valamint májusra sok foglalás érkezett, de áprilisra már mindent töröltek.

 

Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője szerint a helyzet még nem katasztrofális, a helyzet napról napra változik. A foglalások februárban, a háború kitörésekor visszaestek. Természetesen valamennyi Oroszországba irányuló utazást lemondtak.

 

„Azt tapasztaljuk, hogy a nyugatra történő utazásokat nem érinti különösebben a háború, sőt a Covid miatti időszak után talán még fokozottabb is, mint előtte volt” – tette hozzá Bakó Balázs

 

A magyarországi utazásukat főleg az Ázsiából és az USA-ból érkező turisták mondták le. „Onnan nézve ugyanis egész Európa vagy bizonyos részei egy nagyobb ország méretét adják, egyesek fejében felmerült az, hogy szomszédos országokról van szó, noha itt a határ azért nagyon sokat jelent.” – tette hozzá a szóvivő.

 

Természetesen a szövetsége abban bízik, hogy gyorsan véget ér a háború és a turizmus gyorsan megélénkül.