Amerika nem bírt, Anglia nem igazán akart nyerni: Anglia–Amerikai Egyesült Államok 0–0

A két válogatott közül az Egyesült Államoknak kellett jobban a győzelem, ez már csak az utolsó forduló párosításaira nézve is egyértelmű.
Cservenák Zoltán

2022. november 25. 23:05

Amerika nem bírt, Anglia nem igazán akart nyerni: Anglia–Amerikai Egyesült Államok 0–0

Két forduló után a B-csoport mind a négy csapat továbbjuthat a zárófordulóban, ez érdekelte leginkább az angol és az amerikai válogatottat is. Amerika talán jobban akarta a győzelmet, de a biztonság volt mindkét oldalon a legfontosabb szempont: kikapni egyik csapat sem akart.

 

Az, hogy az USA számára volt fontosabb a 3 pont, kiderült a 33. percben is, amikor a csapat legnagyobb sztárja, Pulisic 13 méteres lövése döngette a keresztlécet.

 

Volt helyzet azért a másik oldalon is, a 45. percben Shaw átjátszotta Destet, majd beadta, érkezett Saka, 6-7 méterről, kicsit maga mögül próbálta kapura húzni a labdát, de nagyon fölé lőtt. Fél ütemen múlt az angol gól.

 

A hosszabbításban Mount bombázott a tizenhatos előteréből, de az amerikai kapus nagyot védett. Anglia 2 percig játszott úgy, ahogy valójában képes, más szemszögből: Amerika mindössze 2 percen keresztül hagyta a képességeinek megfelelően játszani az angol válogatottat.

 

A második félidő első negyedórája az amerikaiaké volt, előbb McKennie, majd Zimmerman veszélyeztetett. Gareth Southgate várt némi változást az övéi játékában, de mivel ez nem jött be, beküldte a fásult Bellingham helyére Hendersont és Sterling helyére Grealish-t. Ezután sem lett jobb a meccs, főként a mezőnyjáték és a küzdelem dominált a pályán. Jött az Irán ellen két érintésből betaláló Rashford Saka helyére, de cseréltek az Amerikaiak is: Moore, Reyna és Sargent érkezett. Az utolsó 10–15 percre.

 

Ezután Anglia még óvatosan, semmiféle kockázatot nem vállalva megpróbálta megnyerni a meccset, de Rashford gyenge lövésén, egy földre pattintott Meguire-fejesen és Kane mellé fejelt labdáján kívül nem történt említésre méltó esemény a pályán. Gól nem esett, maradt a 0–0.

 

A B-csoport másik mérkőzésén:

 

Wales–Irán 0–2 (0–0).

 

A B-csoport állása:

 

1. Anglia 4 pont

2. Irán 3 pont

3. Amerikai Egyesült Államok 2 pont

4. Wales 1 pont

Címlapon

mutasd mind