Alsóvárosra is jutott a százezer tő egynyári virágból: véget ért az egyhetes virágosítási akció Szegeden

Hét és fél ezer tő egynyári virágot osztottak ki pénteken délután a Mátyás téren Mihálik Edvin és a Kovács Tamás önkormányzati képviselők. Ezzel véget ért az egy hete tartó akció, aminek során harmincnégy helyszínen összesen százezer tő virág talált gazdára Szeged szinte minden városrészben.
Rafai Gábor

2022. április 01. 18:40

Alsóvárosra
is jutott a százezer tő egynyári virágból: véget ért az egyhetes virágosítási
akció Szegeden

Alsóvároson is hatalmas volt az érdeklődés, a Mátyás téren hosszú, tömött sorokban legalább négy-négyszázötvenen várakoztak már fél órával az esemény kezdete előtt.

 

„Több mint hét és fél ezer tő egynyári virágot hoztunk. Egy-egy itt lakónak tíz-tizenkét tövet adunk egyszerre, ha még marad, a végén azt is kiosztjuk”

 

– mondta Kovács Tamás.

 

De nem nagyon maradt. Fél óra alatt az összes tő elfogyott.

A konténerekről petúniát, begóniát, pistikét, mézvirágot, büdöskét, díszcsalánt és paprikavirágot vihettek haza azok, akik kivárták a sorukat.

 

 

„Szép hagyomány, hogy a szegedi önkormányzati képviselők tavasszal egynyári virágokat osztanak a városrészekben. Az a célunk, hogy Szeged legyen a legzöldebb és a legvirágosabb város. A kertvárosokban éppen úgy várják ezeket a szép növényeket, mint a panelekben élők. Ott az erkélyládába, itt a házak előtti kiskertekben kerülnek a növények. Alsóvároson szinte mindenki kertészkedik, ez meg is látszik az utcákon, köztereken. Az önkormányzat azzal is igyekszik hozzájárulni a környezet szépítéséhez, hogy virágpalántákat osztunk, és az tapasztalatom, hogy mindig örömmel fogadják ezeket a szegediek és egész nyáron gondozzák. A környezetgazdák minden évben meghirdetik a legvirágosabb balkon és a legvirágosabb kiskert versenyt Szegeden. Sokan éppen az itt kapott növényekkel pályáznak”

 

– mondta Mihálik Edvin, miközben maga is szorgalmasan osztotta a begóniákat, paprikavirágokat és pistikéket.