Aldi–Lidl 4–3 – tovább versenyeznek a szegedi vásárlókért a német áruházláncok

Negyedik üzletét nyitotta meg az Aldi csütörtök reggel Szegeden, a Dugonics téren, ez már a 156. magyarországi áruháza. A német kiskereskedelmi láncnak korábban már volt három szegedi egysége: a Szeged Plazában, a Móravárosi körúton, tavaly július 1-jén pedig megnyitotta az ország legnagyobb alapterületű áruházát a Makkosházi körúton.
Rafai Gábor

2022. július 07. 10:26

Aldi–Lidl 4–3 – tovább
versenyeznek a szegedi vásárlókért a német áruházláncok

„Válaszul” nem sokkal később a német vetélytárs, a Lidl is megnyitotta harmadik áruházát a Vásárhelyi Pál utcában. Az Aldi viszontválasza sem váratott magára sokáig: az egykori Domus áruház helyén újabb üzletet nyitott. Így a verseny legújabb állása már 4:3 a Karl és Theo Albrecht testvérek által 1946-ban alapított német családi vállalkozás javára.

 

Az új áruháznak otthont adó Dugonics téri épületet előtte tizennégy évig a Tesco bérelte, de tavaly nyáron nem sikerült megállapodni a folytatásról a bérbeadóval, ezért július 31-én végleg lehúzta a rolót a szupermarket. 

 

A nagyon leromlott állapotban lévő ingatlan felújítását 2022 januárjában kezdte meg az Aldi. Megújult a teljes elektromos hálózat, alacsony energiafelhasználású LED-világítást szereltek be, illetve modern hőszivattyús hűtő-fűtő megoldás biztosítja az eladótér, a raktár és a közösségi helyiségek megfelelő hőmérsékletét.

 

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester a Facebookon azt írta: 

 

„Jó látni, hogy Szeged belvárosa továbbra is kereskedelmileg vonzó helyszín és érdemes itt beruházni. És jó látni, hogy a beruházó ALDI Magyarország gondos munkát végzett, nem csak az üzletet újította fel, hanem teljesen újra aszfaltozta a Dugonics téren a parkolót, az üzletben fedett kerékpártárolót alakított ki és az egész épület megjelenését megújította”.

Kenyérszegő Aldival

 

Ebben az áruházban is elérhetők az Aldiban szokásoslátványpékség termékei, a korábban használt megoldásokhoz képest kétszer nagyobb kínálattal várják a szegedieket. Az új szegedi üzletben a látványpékségen kívüli pékáruk, például a minden nap frissen beszállított kiflik, zsömlék és kenyerek szintén Szegedről érkeznek az üzletbe. A szegedi és környéki cégek fontos beszállító partnerei az Aldinak, például a feldolgozott húskészítmények egy része is helyi. Az Aldi 2021 ősze óta kizárólag száz százalékban magyar friss húst tart állandó kínálatában, aminek egy része szintén a régióból érkezik az összes Aldi-egységbe. Ugyancsak Szeged környékéről származik az áruházlánc kínálatában szereplő számos friss zöldség és gyümölcs, például a tölteni való paprika, a kápia paprika vagy éppen a hegyes erős paprika.

 

A Dugonics téri üzlet megnyitásával 25 új munkahelyet hoz létre az Aldi Szegeden, így már közel száz munkatársat foglalkoztat a városban, a megyében található többi üzletet is figyelembe véve pedig közel 150 munkavállaló számára biztosít stabil munkahelyet és versenyképes fizetést.

 

Összeszámoltuk, Szegeden jelenleg 47 szupermarket kínál élelmiszereket:

  • 12 Spar,
  • 3 Lidl,
  • 5 Tesco,
  • 3 Penny Market,
  • 20 CBA és már
  • 4 Aldi.

Vajon kié lesz a negyvennyolcadik?