Akkor ma jellemzően esik, és jellemzően eső

Vasárnapra még gyenge havazást is prognosztizálnak, de erről az áthelyezett április 1-jei tréfáról majd akkor. Legyen ma elég a szombati eső.
Garai Szakács László

2022. április 02. 08:01

Akkor ma jellemzően esik, és
jellemzően eső

A mediterrán ciklonokból a ciklon maradt itt: azaz egyre hűlő hőmérséklet mellett esik, eseget ma is az eső, körülbelül úgy, ahogy pénteken tette. Két különbség lesz, várható:

  • folyamatosabb lesz az esőzés, kisebbek lesznek a megszakítások, azaz kevesebbszer áll el és
  • az esőmegszakítások alatt nem (nagyon) süt a nap, az egész szombatot felhők alatt töltjük.

 

A levegő három fokról kilenc fokig melegszik föl, négy fokra hűl le éjszakára. A szél nyugat-északnyugatról és nyugatról fúj, délután egészen hevesen. A levegőminőség jó, a „pollenminőség” koránt sem: még mindig tizenegy allergén növény magvaiból „válogathatnak” az allergiások.

 

 

Arra tökéletesen alkalmas az időjárás, hogy tájékozódjon, felkészüljön a holnap választásokra. Hogy átnézze

  • a különböző kormányprogramokat – kevesebb van belőlük, mint gondolná,
  • átismételje, ki mit és hogyan mondott valójában,
  • mi mindent csinált akár csak az utóbbi néhány hétben a kormány, hogy változott a kommunikációja és ezekre mit és hogyan mondtak politikai ellenfelei,
  • miről is szól valójában a népszavazás.

 

Szóval tökéletes nap ez a szombat arra, hogy ilyenekről beszélgessen ismerőseivel, barátaival, szeretteivel, hogy aztán holnap felkészülten, jól átgondoltan adja le szavazatát arra a jelöltre és pártlistára, amelyikre akarja, és úgy válaszolja meg a népszavazási kérdéseket, ahogyan ön szerint a legjobb.