Aki azt mondja, látott már ennél tökéletesebb Szomszédok-videót, az hazudik!

Lassan húsz éve röhög és nosztalgiázik a Szomszédokon a magyar internet. Éppen ezért nem gondoltuk, hogy a legjobb videót még nem is láttuk. Erre tessék, most megérkezett!

2018. július 09. 17:36

Aki azt mondja, látott már ennél tökéletesebb Szomszédok-videót, az hazudik!

(Az eredeti videó eltűnt a Vimeóról, de ne ijedjen meg, alatta azért ott van a YouTube-ról!)

Az Index vette észre az ivassalkapcsolatosproblemak nevű Tumblren az alábbi, minden túlzás nélkül remekműnek nevezhető videót. Már a koncepció is nagyszerű: egy másodperc a Szomszédok minden részéből, vagyis bocsánat, fejezetéből, az elsőtől az utolsóig, egymás után vágva.

A részletek persze nem véletlenszerűek, sőt, egy nagyon fontos dologra hívják fel a figyelmet! A nyolcvanas-kilencvenes évek magyar teleregénysztárjai az idő előrehaladtával talán még a Ewing család tagjainál is többet vedeltek, viszont sokkal ügyesebben csinálták náluk, hiszen tuti, hogy eddig ez még senkinek sem tűnt fel!

Mindemellett pedig tud még valami nagyon fontosat és hiánypótlót ez a kicsit több mint 331 (ennyi fejezetből állt a sorozat) másodperc, amivel nekifutásból ül fel a Szomszédok-univerzum legmagasabb trónjára: ilyen rövid idő alatt ennél jobban semmi sem képes visszaadni a kultikus teleregény hangulatát!

Frissítés (2018.07.09.)

Az eredeti videó sajnos eltűnt, de a YouTube-on még fent van, úgyhogy idetesszük onnan.

A 444 pedig arról írt ma, hogy Nemcsák Károlynak nem tetszett a fenti zseniális alkotás, ez a TV2 reggeli műsorában derült ki, ahol a sorozat Ferijét alakító színész és színházigazgató arról beszélt, hogy ő nem talált benne humort és a Szomszédok világát sem adta vissza neki a videó, továbbá nem talált benne logikai rendszert.

A 444 kiemeli, hogy Nemcsák ehhez azért hozzátette, hogy ez valószínűleg az ő hibája.

Utóbbiban teljesen egyetértünk a Gazdagréti Batman megformálójával.