Akár már ma dönthet az unió az Oroszországgal szembeni kilencedik szankciós csomagról

Az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szerint az újabb szankciók jelentősen fokozni fogja a Moszkvára nehezedő nyomást.
Kékes Viktória

2022. december 12. 12:49

Akár már ma dönthet az unió az Oroszországgal szembeni kilencedik szankciós csomagról

Akár már hétfőn, vagy a következő napokban szavazhat az Oroszországgal szembeni kilencedik szankciós csomagról az Európai Unió. Az új szankciók főleg arra irányulnak, hogy Oroszország ne férhessen hozzá külföldi drónokhoz és ne exportálhasson katonai célú termékeket, de bankokat, magánszemélyeket és az orosz energiaszektort is érintik.

 

Josep Borrell az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn azt mondta, az új szankciók legalább kétszáz személyt és szervezetet és három orosz bankot céloznának, továbbá érintik az orosz energia- és bányaszektort. Ezen kívül korlátozni fogják Oroszország hozzáférését a külföldi gyártású drónokhoz és exportkorlátozásokat vezetnek be a katonai célokra is használható termékekre is. 

 

Az EU külügyi tanácsa újabb, nagyon szigorú szankciókat vethet ki iráni felelősökkel szemben is, az Oroszországnak szállított drónok és az emberi jogok megsértése miatt. (MTI)

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind