Akár már a nyáron újra járvány lehet, új vérvételi helyet hoznak létre szeptembertől Szegeden, programokkal telik meg a Huszár Mátyás rakpart – Szegedi Hírek, 2020. július 2.

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!

2020. július 02. 19:17

Akár már a nyáron újra járvány lehet, új vérvételi helyet hoznak létre szeptembertől Szegeden, programokkal telik meg a Huszár Mátyás rakpart – Szegedi Hírek, 2020. július 2.

A fentieken túl ezekről szól még a Szeged Televízió csütörtök esti híradója:

  • Július elsejével életbe lépett az új TB-törvény, ami miatt a szakmai szervezetek szerint a legkiszolgáltatottabbak eshetnek ki az egészségügyi ellátásból. Három hónap elmaradt befizetés után ugyanis mostantól érvénytelenítik a taj-számot, a jogviszonyt a NAV ellenőrzi. A Magyar Szakszervezeti Szövetség szerint ez a rendelkezés azt üzeni: akinek nincs pénze a gyógyulásra, az haljon meg.
  • Újabb 8,5 milliárd forintot költ a kormány a Szeged és Hódmezővásárhely közötti tramtrain-beruházásra. A villanyvasút infrastruktúrája szinte teljesen elkészült, a pluszpénzen most az eddigi nyolc mellé újabb négy járművet rendelnek meg. Az indulásakor még 23 milliárdra becsült fejlesztés költségei így mára már elérik a 73 milliárd forintot.
  • 14 év után találták meg egy Szentesről eltűnt nő holttestét. Az ügy 2006-ban azért is kavart nagy vihart, mert a nő úgy tűnt el az albérletéből, hogy hátrahagyta kétéves gyermekét. Arról nem ad információt a rendőrség, hogy a holttestet hol és milyen körülmények között találták meg. A gyilkosággal a nő akkori élettársát gyanúsítják.
  • Elfogtak a Készenléti Rendőrség munkatársai egy szegedi férfit és társát, akik a gyanú szerint 3 éven keresztül futtattak egy lányt, akit 19 éves korában megvettek.
  • Elkelt az ország legdrágább vasalódeszkája. Korábban már beszámoltunk arról, hogy Vezsenyi László tanár felajánlotta jótékonysági célra azt a vasalódeszkát, amivel a karantén idején testnevelés óráján az úszást próbálta meg humorosan szemléltetni. Az akcióból 400 ezer forint gyűlt össze, amit a Szegedi Tappancs Állatvédő Egyesület kapott meg.
  • Kisorsolták tegnap este a férfi kézilabda-BL csoportkörét. A MOL-PICK Szeged csapata találkozik majd többek között a Vardar, a Kielce és a Flensburg csapatával, illetve az előző szezon után idén újra játszhat a PSG együttesével is az A-csoportban. A szervezők közben változtattak a csoportok számán és a meccsnapokon is.

Vélemények

mutasd mind