Akár egy rocksztárt, úgy várták a Fény Szilit Szeged nagyállomáson

A vasútbarátok nagy bánatára tele volt a 4-es, 5-ös vágány között a peron, bizonyítandó, attól, hogy a MÁV-Start úgy szolgáltat ahogy, a járművei igenis szerethetők, sőt, ha egy mozdonyt így feldíszítenek, akkor mindenki rajong érte. Mert a ronda, bumfordi, funkcionális vas megszépül.
Garai Szakács László

2023. január 05. 08:20

Akár egy rocksztárt, úgy várták a
Fény Szilit Szeged nagyállomáson

Öt percet késett, szokás szerint a második szegedi látogatásán. De ez szerda este senkit nem érdekelt, kivételesen. Az volt a fontos, hogy legyen róla egy jó fotó. Persze teljesen mást jelent a jó fotó

  • a vasútbarátoknak,
  • a gyerekkel kijövő családoknak meg
  • a félprofiknak, akik szabadidejükben, saját szórakozásukra mindent fotóznak, amit szépnek, érdekesnek látnak.

 

Mindhárom csoport bőséggel képviseltette magát. És abban a szűk másfél órában, amit a szerelvényfordulóban Szegeden töltött a 431 095-ös Szili mindhárom csoport alaposan kifényképezhette magát. Voltak olyanok, akik követik a gépet, két gimis srác korábban már Tárnokon is felfotózta a mozdonyt. Ami igazából mindenkinek csak szerdán volt érdekes Szegeden. Ma már a 19:15 körül érkező Napfény IC-t senki nem fogja fotózni. Ahogy január 10-étől a 095-öst sem. Hiszen visszaváltozik tucatmozdonnyá: bő három hétig ragyogott. És ettől a ragyogástól még nem szerettük meg jobban a MÁV-Startot és ugyanúgy bosszankodunk a késések vagy a koszos vagonok miatt, és a Sziliket attól még sok vasútértő rég szétvágandó mozdonynak tartja, de ebben a három hétben karácsony környékén volt egy mozdony, ami egyszerűen csak szép, látványos, érdekes volt. Ennek örültünk.

 

 

Ha esetleg ma is fotózná: 17:31-kor indul Szolnokról Hatvanba az S820-as vonattal (5743), majd onnan 19:08-kor indul vissza Szolnokra az S820-as vonat (5728) elején.