Aggasztóan kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt a magyar

Brutális az élelmiszer infláció Magyarországon, a zöldségek-gyümölcsök ára is jelentős mértékben nőtt. A FruitVeb Zöldség-Gyümölcs Terméktanács ügyvezető igazgatója az RTL Híradónak azt mondta,
„az árszínvonal miatt a fogyasztás körülbelül 10–15 százalékkal esett vissza”.
Pedig már 2020-ban is negyedével kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztott egy átlagos magyar, mint amennyit az Egészségügyi Világszervezet minimumként meghatároz.
A KSH szerint a halálesetek fele az egészségtelen életmódra, részben a helytelen táplálkozásra vezethető vissza Magyarországon. Ez lényegesen magasabb arány, mint a 39 százalékos uniós átlag. Ezen biztosan nem fog javítani, ha kénytelenek vagyunk az egészséges táplálékokat megvonni magunktól a fékezhetetlen infláció miatt.