Adventi élménysétára és játékra hívja a szegedi családokat az Agóra

Szeged kulturális nevezetességeit végig járva akár ajándékokra is szert tehetnek azok, akik vízkeresztig részt vesznek a Szent-György Albert Agóra játékában.
Rafai Gábor

2021. december 08. 07:30

Adventi élménysétára és játékra hívja a szegedi családokat az Agóra

A járványveszély miatt tavaly télen – amikor a kulturális intézmények kényszerűségből bezártak – hirdette meg először azt az élménysétát az Agóra, aminek során a családok egy ismertető füzet segítségével járhatták végig a város kulturális intézményeit, városképi érdekességeit, és akár nyerhettek is, ha a kérdésekre válaszolva visszajuttatták az intézménybe a füzetet.

 

Az akció olyan jól sikerült, hogy az idén is meghirdeti az Agóra, kilenc szegedi kulturális intézmény közreműködésével. Most adventtől a vízkeresztig tartó időszakban, azaz január 6-ig hívják egy családi, baráti sétára a szegedieket.

 

A Kálvária sugárúti bejáratnál a postaládánál vehető át az a kulturális kukucskáló füzet, amiben felsorolják azokat a helyszíneket, amiket végig lehet látogatni. Mindegyikhez egy-egy feladat vagy játék is kapcsolódik, a végén pedig értékes ajándékokat is nyerhetnek azok, akik legkésőbb január 6-ig visszaviszik a kitöltött füzetet.

 

A séta során fel lehet fedezni például a Dugonics téri Katolikus házat, ahol arra kell majd választ keresniük az érdeklődőknek, kinek a javára gyűjt a közösség az adventi időszakban. A Móra Ferenc Múzeumnál pedig azt kell megfigyelni, mit jelképeznek a vár épülete előtti oszlopok. De útba kell még ejteni a többi között a Somogyi-könyvtárt, a Szegedi Nemzeti Színházat és három művelődési házat. Petőfi-telepen, Tápén és Szőregen.

 

Azok között, akik a kukucskáló füzetet legalább tíz jó megoldással és saját elérhetőségeikkel együtt bedobják az Agóra postaládájába, december 10-én, 17-én, 28-án és január 7-én ajándékokat sorsolnak ki.

 

A nyertesek neveit az Agóra honlapján és Facebook-oldalán lehet majd olvasni.